Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

15,9% 100.000 o/5 år Kost40256 Tot140256

Beste forbrukslån

Visste du at det ikke hjelper å finne det beste forbrukslånet bare ved å se på renteeksempler?

Hva som er det beste lånet varierer nemlig fra utlåner til utlåner, og avhenger av den individuelle kredittvurderingen.

 

Selv om banken eller långiveren reklamerer med en lav nominell rente, kan det være du får en høyere rente enn den du ser. I tillegg vil den effektive renten være avgjørende for hvorvidt det er det beste forbrukslånet.

Hvordan finner du markedets beste forbrukslån?

Noen utlånere kan ha litt høyere kostnader enn andre på lånemarkedet. Dette skyldes en rekke ulike grunner. Ved å sjekke tilbud hos flere utlånere, istedenfor hos bare den første og beste, før du takker ja til et lånetilbud, kan det være du finner en bank/långiver som kan tilby deg et bedre forbrukslån.

 

Når du skal se etter et bra forbrukslån, bør du tenke på:

 

  • Grunnrente og effektiv rente
  • Vilkår og betingelser
  • En seriøs utlåner som er godkjent av Finanstilsynet
  • Fleksibel nedbetalingsplan

 

Så lenge du har en nedbetalingsplan å forholde deg til, og et lån med gode renter og vilkår, kan du enkelt finne markedets beste forbrukslån for deg.

Refinansiering

Lånevilkår

 

Et lån med gode vilkår er et lån som ikke har høye kostnader utover vanlige gebyrer med lave summer. I tillegg kommer lånet med en fleksibel nedbetalingsplan. Hvis du for eksempel har valgt en nedbetalingsperiode på fem år, skal du ha mulighet til å betale ut lånet når du vil før dette – uten at det koster noe ekstra.

 

Du bør vite alle vilkår, betingelser og annen informasjon før lånet blir innvilget, og det er viktig at du setter deg godt inn i og forstår hva det innebærer å låne før du signerer låneavtalen. Det vil si at du må sette deg inn i hva totalkostnadene blir, og hvorvidt det vil lønne seg for deg å ta et forbrukslån.

 

Vurder dette opp mot din økonomiske situasjon, og sett gjerne opp et månedsbudsjett for å få en økonomisk oversikt før du søker forbrukslån.

Les mer: Beste rente på lån

Dette er de vanligste grunnene til at vi låner

Det vil alltid være ulike grunner til hvorfor det er nødvendig for noen å ta opp et lån. Den grunnleggende årsaken er at det har oppstått et behov som låntakeren ønsker å få dekket. Det kan være behov som:

 

  • Renovering for å øke boligverdien eller bokomfort
  • Ferie
  • Arrangement som bryllup eller konfirmasjon
  • Uforutsette utgifter
  • Elektronikk som PC, TV eller mobiltelefon
  • Refinansiering av kredittgjeld

 

Det kan lønne seg å refinansiere gjeld til fordel for bedre renter og vilkår, og for en bedre økonomisk oversikt. Sistnevnte årsak kan faktisk spare deg for mange tusenlapper, dersom du har flere kredittkort med utestående beløp og gammel forbruksgjeld.

Finn det beste lånet ved å sammenligne lånetilbud

Den beste måten å finne det beste forbrukslånet på er å sammenligne lån fra flere banker. Ettersom du aldri kan vite akkurat hva slags tilbud du får før du søker, kan den enkleste måten være å benytte deg av en formidlingstjeneste.

Axo Finans
Font Resize