Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

15,9% 100.000 o/5 år Kost40256 Tot140256

Billig forbrukslån

Finnes det et billig forbrukslån, og hvor finner man det i så fall? I samarbeid med låneagenten Axo Finans guider vi deg gjennom jungelen av långivere.

Det beste forbrukslånet

Når vi snakker om usikrede lån, er det egentlig ingenting som kan sies å være et billig forbrukslån. Årsaken til at forbrukslån koster mer enn for eksempel et boliglån, er nettopp fordi det ikke stilles krav om sikkerhet. Ved et boliglån kan banken ta salgspant i boligen dersom lånet blir misligholdt. Ved usikrede lån har ikke långiver mulighet til å ta pant, og derfor settes det en høyere risikopremie (rente) på lånet.

Usikrede lån koster mer enn lån med sikkerhet. Til gjengjeld er det en fleksibel låneform, og det går raskt å få pengene.

Et forbrukslån er et eksempel på et lån uten sikkerhet. For å finne et billig forbrukslån er det nødvendig å gjøre en grundig sammenligning av rentesatsen som långiverne og bankene tilbyr. I tillegg bør man undersøke andre forhold som gebyrer og nedbetalingsplan.


Slik undersøker du lånetilbudet

Et godt sted å starte er å undersøke hva slags rentesats du får tilbud om. Du kan spare mye på å finne et forbrukslån med lav rente, spesielt hvis lånebeløpet er høyt. Det er imidlertid andre faktorer som også påvirker lånets kostnad:

  • Nominell og effektiv rente
  • Gebyrer og andre kostnader
  • Låneavtalens fleksibilitet

Gebyrer kan ha stor påvirkning på hvor mye lånet koster totalt sett, spesielt hvis du har valgt en lang nedbetalingsperiode. Gebyrer kan være knyttet til etablering, termin, forsinkelse, faktura og mye annet. Det er derfor viktig å gå gjennom lånets avtalevilkår før du takker ja til en avtale. I tillegg bør du undersøke om det er åpent for fleksibilitet i terminene.

Les mer: Beste forbrukslån


Låne penger via en låneagent

En låneagent kan hjelpe deg med å finne et billig forbrukslån med gode vilkår. En låneagent er en finansiell aktør som spesialiserer seg på videreformidling av usikrede lån, med mål om å finne den beste avtalen. For de aller fleste er dette en god løsning, fordi det både er kostnadsfritt og uforpliktende.

Låneagenter i Norge har kun lov til å ta betalt fra långiverne de formidler lån fra.

Kunden sender kun inn én søknad, og låneagenten sørger for at søknaden sendes videre til sine samarbeidende långivere. Å bruke en låneagent er gunstig – ikke bare er det gratis for kunden, de sørger også for at man får svar på søknaden på dagen.


Søk om lån via Axo Finans

I samarbeid med låneagenten Axo Finans kan du søke forbrukslån og få svar på dagen. Søknaden er uforpliktende, og tjenesten er kostnadsfri. Axo Finans sender søknaden videre til alle sine samarbeidende långivere og banker, og bistår med profesjonell hjelp ved behov.

Axo Finans tilbyr rask, effektiv og profesjonell låneformidling.

Låneagenten er ansvarlig for at långiverne følger opp sine forpliktelser i tilbudet du mottar. Viser det seg at utlåner ikke følger opp sine forpliktelser, er låneagenten forpliktet til å melde fra om dette og avslutte samarbeidet med den aktuelle långivere. Når lånepapirene er signert av kunden og returnert til banken, er låneagentens ansvar avsluttet.

 


Derfor varierer tilbudene

Når man er ute etter et billig forbrukslån, starter man som regel med å lete etter den laveste effektive renten. Den største utfordringen er at renten blir bestemt av långiverne på bakgrunn av en individuell vurdering av hver enkelt søker, og kan derfor variere mye fra en person til en annen. Du kan ende opp med en høyere rente enn hva du hadde forventet, og for å finne den laveste renten må du sammenligne tilbud.

I tillegg til effektiv og nominell rente, undersøker man også etableringsgebyr, termingebyr og andre kostnader og ser på avtalens fleksibilitet.

 

Nominell rente

Nominell rente innebærer lånets grunnkostnad og bestemmes blant annet av markedsprisen og inflasjon. Renten omfatter ingen andre kostnader på lånet som etableringsgebyr, termingebyr og lignende.

 

Effektiv rente

Effektiv rente er den nominelle renten, i tillegg til alle gebyrer og kostnader som er forbundet med lånet. Dette er altså den totale prisen du betaler på lånet, og vil alltid være høyere enn den nominelle renten. Den sikreste måten å undersøke hva et lån faktisk kommer til å koste deg, er ved å se på den effektive renten.

Axo Finans

Søke om lån

I dag går det relativt raskt å søke om lån, fordi låneprosessen foregår elektronisk. Dette gjelder også billig forbrukslån. Dersom du ønsker tilbud fra en bestemt långiver, kan du kontakte denne direkte. Vil du derimot finne det billigste forbrukslånet, bør du søke hos flere långivere og sammenligne tilbudene. Det enkleste er å bruke en låneagent.

I søknaden fyller du ut følgende:

  • Hvor mye du ønsker å låne
  • Hvor lang nedbetalingstid vil du ha
  • Opplysninger om personlig økonomi
  • Kontaktinformasjon

Ved å bruke BankID til signering og legitimering, er det en rask prosess å søke. De fleste godtar at man sender dokumenter i posten også, men da må du regne med at det tar lengre tid å behandle søknaden. Elektronisk søknad sikrer deg raske svar, og dersom du takker ja til et tilbud står pengene på konto innen kort tid.

 

Få et bedre tilbud med en medlåntaker

De fleste banker og långivere tillater at man søker usikrede lån sammen med en medlåntaker. Dette innebærer at man sender inn en søknad i to personers navn. Ved å gjøre dette økes mulighetene for å få innvilget lånet, og vanligvis får man tilbud om bedre rentebetingelser. Dermed kan man få tilbud om et billig forbrukslån.

Les mer: Lån med lav rente

Dersom medlåntakeren har betalingsanmerkninger eller annet som vil være negativt for søknaden, kan det bli vanskelig å få innvilget lånebeløpet. Ta kontakt med den aktuelle banken eller låneagenten dersom du er usikker på om en medlåntaker vil være gunstig i ditt tilfelle.

Dette bør du tenke på før du søker billig forbrukslån

Før du i det hele tatt begynner å lete etter et billig forbrukslån, er det enkelte ting du bør tenke over. Hvorfor trenger du å låne penger i utgangspunktet? Dersom du må låne penger fordi du sliter med å spare, bør du kanskje gå gjennom økonomien din og se hvor pengene forsvinner. Hvis du ikke klarer å spare, hvordan skal du da kunne betjene et lån?

En annen ting du bør tenke over er hvor mye du trenger å låne. Det kan være fristende å maksimere lånet fordi det er enkelt å få innfridd større summer, men man bør aldri låne mer enn man faktisk har behov for. Jo mer du låner, jo mer vil du måtte betale i renteutgifter og gebyrer.

Til sist bør du også undersøke at du faktisk har økonomisk bærekraft til å håndtere termingebyrene som kommer. Du skal kunne betjene lånet i tillegg til de vanlige utgiftene dine. Hvis du ser at det ikke går, bør du ikke ta opp et forbrukslån – uansett hvor billig det er.

Årsaker til å ta opp forbrukslån

Dersom du har tenkt godt gjennom punktene over og funnet ut at et forbrukslån er en god løsning for deg, er du sikkert ute etter å få et så billig forbrukslån som mulig. Ved å søke via en låneagent finner du raskt ut av hvilket tilbud som er det beste.

Noen av de vanligste årsakene til at folk søker om et forbrukslån er:

  • Uforutsette utgifter og reparasjoner
  • Renovering og oppussing
  • Refinansiering av eksisterende gjeld

Et forbrukslån er en fleksibel låneform, fordi pengene raskt blir utbetalt og man kan bruke lånet på akkurat hva man vil. Samtidig er et usikret lån dyrere enn andre låneavtaler, og derfor bør man tenke seg godt om før man i det hele tatt søker.

Er du ute etter et billig forbrukslån, kan en låneagent hjelpe deg med det – kostnadsfritt og uforpliktende.

Axo Finans
Font Resize