Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

15,9% 100.000 o/5 år Kost40256 Tot140256

Forbrukslån kalkulator

En kalkulator er nyttig for å beregne kostnaden til et forbrukslån. Kalkulatoren er enkel å bruke, og gir deg raskt svar på det du lurer på.

Kalkulator til forbrukslån

I samarbeid med låneagenten Axo Finans kan du teste hva lånet koster. Det er lurt å teste seg fram med en kalkulator før man søker om forbrukslån.

Her finner du lånekalkulatoren

Slik fungerer en forbrukslånkalkulator

Det er lurt å teste seg fram med en forbrukslånkalkulator før man i det hele tatt søker om å låne penger. Med kalkulatoren kan man teste sin egen betalingsevne før man inngår en avtale, og dermed unngå å takke ja til et lån som er altfor kostbart. Du kan bruke kalkulatoren så mange ganger du vil.

 

I kalkulatoren fyller du inn ønsket lånesum og nedbetalingstid, og får svar på hvor mye lånet kan komme til å koste. Husk at svarene du får oppgitt i kalkulatoren kun er estimater basert på renteeksempler. Det endelige pristilbudet får du ikke får du sender inn en søknad om å låne penger.

 

Prøv en høyere rente

Fordelen med å bruke en forbrukslånkalkulator er at man kan teste sin egen betalingsevne, ved å justere renten fra lav til middels og høy. Ved å prøve seg fram med en høyere rente, finner man fort ut av om man kan betjene lånet selv om renten går opp. Det er ikke uvanlig at renten på et lån endrer seg i løpet av lånets løpetid, og det er viktig å vite at man kan betjene terminene i gode som dårlige tider.

 

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån som man kan få innvilget, uten å tilby banken noen form for sikkerhet i bytte mot å få tilgang til pengene. Det skiller altså et forbrukslån fra et boliglån, hvor man vanligvis stiller med egenkapital og setter boligen som sikkerhet på lånet. Banken kan da ta salgspant i boligen dersom lånet blir misligholdt.

Les mer: Forbrukslån uten sikkerhet

Ettersom det ikke stilles krav om sikkerhet må banken sette en høyere risikopremie på lånet. Derfor er et forbrukslån dyrere enn for eksempel et boliglån. Til gjengjeld er et forbrukslån generelt billigere enn å ta opp smålån eller inngå kredittavtaler. Klarer du i tillegg å finne det beste tilbudet og den laveste renten på markedet, har du gjort en god avtale.

Axo Finans

Hvordan finner man det beste forbrukslånet?

Det beste forbrukslånet finner man kun ved å sammenligne lån hos flere forskjellige banker og långivere. Da ser man blant annet på effektiv og nominell rente, gebyrer, kostnader og lånets nedbetalingsplan. Renten på et lån er individuell og baseres på den enkelte søknad. I tillegg har långivere interne regler og retningslinjer de opererer med. Derfor kan det være en utfordring å finne det beste forbrukslånet.

 

Låneagenten sammenligner lån

En låneagent er en finansiell aktør som tilbyr formidlings- og sammenligningstjenester innen usikrede lån. Dette innebærer at låneagenten tar på seg jobben med å sammenligne forbrukslån på vegne av kunden. Målet er å finne den beste avtalen med den laveste renten.

 

Låneagenten Axo Finans tilbyr forbrukslån og refinansieringslån på vegne av flere banker og långivere samtidig. På den måten er det långiverne som må konkurrere om å få den samme kunden, og ikke motsatt. Långiverne vil derfor strekke seg litt ekstra for å gi et godt tilbud, og dermed holdes prisene på markedet nede.

 

Hos Axo Finans får du svar på søknaden om lån uten sikkerhet i løpet av noen få timer. Tilbudet er uforpliktende og står vanligvis i en måned. Det betyr at du har god tid på å bestemme deg for om du vil takke ja eller nei. Det er helt kostnadsfritt å benytte seg av tjenesten til Axo Finans.

Hvorfor velger noen å ta opp et forbrukslån?

Et forbrukslån er en fleksibel type lån, som går raskt å få. Det kan derfor være en god løsning når behovet for økonomisk spillerom oppstår på kort varsel. Dette skjer typisk når man står midt i et oppussingsprosjekt, hvor det er vanskelig å beregne budsjett på forhånd og utgiftene blir større enn man hadde forventet. Det er lite fristende å sette prosjektet på pause, og da kan et forbrukslån være løsningen.

De vanligste årsakene til å ta opp et forbrukslån er:

  • Uforutsette utgifter
  • Renovering
  • Refinansiering

Bruk en kalkulator for å finne ut av hva forbrukslånet koster på forhånd. Pengene skal tross alt betales tilbake, og det er viktig å ha kontroll på sin egen betalingsevne før man forplikter seg til en avtale.

Axo Finans
Font Resize