Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 15,9%, 100.000 o/5 år, kostnad: 40.256, Totalt: 140.256.

Forbrukslån lav rente

Har du planer om å søke forbrukslån og ønsker en lav rente? 

Et forbrukslån kan gi økonomisk støtte eller frihet i en kort periode. Et lån kan også egne seg for deg som behøver penger raskt, for å finansiere planer som oppussing eller ulike arrangement samt uforutsette utgifter.

 

Ved å finne et forbrukslån med lav rente og gode lånevilkår behøver du ikke nødvendigvis å tape så mye på det. Les mer om hvordan du kan finne det beste forbrukslånet for deg og hva du bør tenke over på forhånd.

 

Renten baseres på en individuell vurdering

Du vil noen ganger finne banker eller långivere som tilbyr forbrukslån med en lavere rente enn andre, men hvilken rente du faktisk får avhenger av din individuelle kredittvurdering. Du vil derfor aldri vite hvilken rente du får før du søker, men du kan få eksempler på hva totalkostnadene kan bli ved å sjekke ut gjennomsnittsrenten utlåneren har. Denne finner du i priseksempelet og i vilkårene.

 

Finanstilsynet har satt noen retningslinjer som bankene må eller bør følge. Derfor blir du som kunde nøye vurdert etter hvilken betalingsevne du har, og det er også denne vurderingen som avgjør hvilken rente du får. Her setter utlåneren din totale inntekt opp mot total gjeld. Din totale gjeld skal ikke være mer enn fem ganger brutto årsinntekt. Banken eller långiveren vil også se på eventuelle andre faktorer som kan ha noe å si for hvor betalingsdyktig du er og om det innebærer en høy eller lav risiko å innvilge lån til deg.

 

Husk på at før du søker bør du være sikker på at du oppfyller minimumskravene til banken eller långiveren du ønsker å låne hos. Noen banker eller långivere kan for eksempel ha en minimumsalder eller stille krav til inntekt.  

Axo Finans

Hvordan kan jeg få lån med lav rente?

Noen ganger har du muligheten til å påvirke renten på forbrukslån selv. Har du fått tilbud om et forbrukslån men ikke med så lav rente som du håpet på, kan du prøve disse tipsene:

 

  • Spare mye penger i en periode og låne det resterende beløpet du trenger.
  • Forhandle renten ved å kontakte utlåner direkte.
  • Søke på et senere tidspunkt når din livssituasjon har endret seg (for eksempel mindre gjeld og eller en lønnsforhøyelse).
  • Søke med en medlåntaker
  • Søke gjennom en låneformidler som kan forhandle renten for deg
  • Utvide nedbetalingsperioden (husk å sørge for at du har mulighet til å betale ut lånet tidligere uten ekstra kostnader)

Siden alle lånesøknader behandles individuelt hos hver bank og långiver, er det ikke gitt at du får et like godt tilbud som noen du kjenner hos samme aktør. For å finne et forbrukslån med lavest rente for deg bør du derfor sammenligne lånetilbud, og samtidig undersøke hvilke banker og långivere som har færrest kostnader og gebyrer.

 

Du kan sammenligne lånetilbud ved å bruke en lånekalkulator.

Hva betyr rentene?

Når du skal finne et forbrukslån med lav rente, bør du også sette deg inn i hva de ulike rentene betyr. I et lånetilbud vil du se to renter: Den nominelle og den effektive renten.


Den nominelle renten

Den nominelle renten er grunnrenten på lånet. Renten blir satt etter etterspørselen på markedet. Banken eller långiveren bestemmer selv hva denne skal være, så lenge den tar utgangspunkt i  Sentralbankens rente, som er den renten banken/långiveren får når de låner penger der.

Den nominelle renten blir også bestemt etter en individuell vurdering av kundens økonomiske situasjon og om det er høy eller lav risiko å innvilge et lån til kunden. Det kan være verdt å merke seg at det kun er låneprodukter som kommer med en individuell rente. Kredittkort er bankprodukter som allerede har en bestemt rente som banken eller långiveren har satt selv.

Ved å sammenligne lånetilbud hos flere banker kan du få tilbud om en lavere nominell rente.


Den effektive renten

Den effektive renter er den nominelle renten pluss alle kostnader og gebyrer. Det er denne renten som forteller deg hva kredittkortet eller lånet kommer til å koste totalt eller dersom du velger å utsette betalingen. Det er viktig at du kjenner til den effektive renten før du signerer en låneavtale. Ser du at denne er mye høyere enn den nominelle renten bør du sette deg inn i hvilke gebyrer og kostnader lånetilbudet kommer med. Det er kanskje ikke verdt det dersom disse er skyhøye.

 

Sammenlign lånetilbud gjennom en låneformidlingstjeneste

Ønsker du å finne et forbrukslån med en lav rente, kan du finne det beste tilbudet ved å sammenligne lån fra flere banker og långivere samtidig. Dette kan du for eksempel gjøre gjennom vår samarbeidspartner Axo Finans, som sammenligner lånetilbud for deg.

Sjekk ut Axofinans.no for mer informasjon om hvordan du kan benytte deg av tjenesten deres, og hvordan du på enklest måte kan finne et forbrukslån med lav rente.

Axo Finans
Font Resize