Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

15,9% 100.000 o/5 år Kost40256 Tot140256

Forbrukslån uten sikkerhet

Et forbrukslån uten sikkerhet er et lån du kan søke om å få uten å måtte stille pant i for eksempel bolig eller bil. Lånet kan brukes til hva du vil.

Mange søker forbrukslån for å dekke uforutsette utgifter eller til å refinansiere dyre smålån og gammel gjeld. Har du planer om å søke forbrukslån, men er usikker på hvor du bør søke? Ved å benytte deg av en sammenligningstjeneste, kan du finne det lånetilbudet som passer deg best blant flere banker og långivere.

Sammen med vår samarbeidspartner Axo Finans, skal vi ta en nærmere titt på hvordan du kan finne det beste lånet for deg.

 

Dette betyr det å låne uten sikkerhet

Et forbrukslån uten sikkerhet er et lån du får uten å måtte pantsette formuesgjenstander.

Dette innebærer at du ikke behøver å stille med sikkerhet i bolig, bil, hytte eller annet, noe som ofte gjør låneprosessen mer effektiv enn vanlige lån. Et forbrukslån uten sikkerhet er også et lån som er mer tilgjengelig for de som ikke eier noe fra før.

Men et forbrukslån innebærer også en større risiko for banken eller långiveren, og for å sikre seg mot eventuelle tap er også prisen på slike lån noe høyere. Hvilken pris du får på lånet avhenger av hvilken rente du blir tilbudt, noe banken eller långiveren tar stilling til gjennom en kredittvurdering. Her ser banken blant annet på livssituasjon, alder, betalingshistorikk, årsinntekt og betalingsanmerkninger. Dersom det viser seg at det er lav risiko knyttet til å låne deg penger, vil du kunne få tilbud om den laveste nominelle renten.

Et forbrukslån uten sikkerhet kommer også med en effektiv rente, som er den endelige kostnaden på lånet. Den effektive renten inkluderer:

 

  • Den nominelle renten
  • Alle andre kostnader, som for eksempel etableringsgebyr og årsgebyr

For å finne det beste lånetilbudet bør du blant annet passe på at det ikke er store forskjeller mellom den nominelle og den effektive renten, fordi dette sier noe om de totale kostnadene.

Axo Finans

Sammenlign lånetilbud

 

For å vite om du har fått et godt lånetilbud når du har søkt forbrukslån uten sikkerhet bør du sammenligne ulike lånetilbud. Noen låneaktører kan være litt dyrere enn andre, og fordi lånesøknaden vurderes individuelt kan du ofte få et rimeligere tilbud hos noen andre.

 

Når du skal sammenligne tilbud bør du derfor vurdere:

 

  • Nominell rente
  • Effektiv rente
  • Alle kostnader og gebyrer
  • Fleksibel nedbetalingstid
  • Vilkår og betingelser
  • At långiveren eller banken er seriøs og godkjent av Finanstilsynet

 

Et godt lånetilbud innebærer lave kostnader, få eller ingen gebyrer, tydelige vilkår og betingelser, samt en nedbetalingstid der du har mulighet til å tilbakebetale hele summen når du kan uten ekstra kostnader.

 

Banken og långiveren er pliktet til å fortelle deg om alle vilkår, betingelser og annen informasjon før lånet blir innvilget. Før du takker ja til et lånetilbud er det derfor viktig at du setter deg godt inn i, og forstår denne informasjonen, før du signerer låneavtalen. Det vil si at du må forstå hva totalkostnadene blir og hvorvidt det vil være verdt det for deg å ta lån.

 

Vurder om det er verdt det for deg i forhold til din økonomiske situasjon, og sett gjerne opp et månedsbudsjett for å få en økonomisk oversikt. Selv om bankens kredittvurdering sier at du er betalingsdyktig, kan det være at livsstilen din er uenig i det. Her gjelder det å prioritere.

 

Les mer: Derfor lønner det seg å sammenligne forbrukslån

Hvordan søke forbrukslån uten sikkerhet enklest mulig

 

Vurderer du et forbrukslån uten sikkerhet, kan du enkelt søke gjennom som vår samarbeidspartner og finansagent Axo Finans.

 

Med en fleksibel nedbetalingsplan og et lån med lave kostnader og gode betingelser og vilkår, kan du komme langt med et forbrukslån uten sikkerhet – uansett hva du behøver det til. Det kan for eksempel lønne seg å renovere for å øke boligverdien ved et salg. Det kan også lønne seg å refinansiere dyre smålån og kredittkort til fordel for et lån med bedre renter og vilkår, og for en bedre økonomisk oversikt.

 

Axo Finans tilbyr en formidlingstjeneste der de sender søknaden din videre til alle sine samarbeidspartnere, som er blant de beste bankene og långiverne i landet. En rådgiver vil sammenligne lånetilbudene for deg og komme tilbake til deg i løpet av kort tid med det beste tilbudet for deg. Sammenligningstjenesten til Axo Finans er en helt uforpliktende og kostnadsfri tjeneste, og passer for deg som har planer om å søke forbrukslån uten sikkerhet.

Axo Finans
Font Resize