Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

15,9% 100.000 o/5 år Kost40256 Tot140256

Lån til oppussing

Har du planer om å pusse opp, kan du få mye igjen på boligsalget om du for eksempel pusser opp et utdatert bad eller et uinnredet rom.

Men oppussing koster og for å få råd er det mange som behøver å låne penger. Kan det være smart å låne til drømmeprosjektene? Og hvordan finner du det beste lånet? Dette skal vi ta en nærmere titt på i denne artikkelen.

 

Slik får du råd til å pusse opp

Nordmenn er verdensmestere i oppussing og vi bruker faktisk milliarder på dette hvert eneste år. Vi kan nesten ikke vente med å få hendene fulle av sparkel og maling når vi setter nøkkelen i døren for første gang etter boligkjøpet!

 

Men med forhastede beslutninger er det ikke alltid vi har tid til å tenke gjennom om det faktisk er nødvendig med oppussing øyeblikkelig. I de aller fleste tilfeller kan oppussingen vente, noe som vil gi deg mer tid til å spare i en periode før du starter på prosjektet – og slik gi deg et lite overskudd.

 

For å få råd til å pusse opp kan du:

 

 • Spare så mye penger som mulig før prosjektet starter.
 • Sette opp et budsjett og se hvor mye økonomien din tåler. Husk å ta med uforutsette utgifter!
 • Gjøre mesteparten selv slik at du bruker mindre penger på innleie.
 • Selge det du ikke behøver. Det kan være mye penger å hente i brukte møbler og en pent brukt kjøkkeninnredning eller hvitevarer.
 • Bruke feriepengene og utsett den store ferien til neste år.
 • Søke lån til oppussing, enten ved å søke forbrukslån eller å utvide boliglånet.
 • Huske på at dyrest ikke alltid er best. Se etter rimeligere alternativer av for eksempel gulv, benkeplater eller innredning. Husk også at brukt kan være like bra!

Les mer: Spare penger

Axo Finans

Før prosjektstart

Oppussing kan lønne seg for både økonomien og for bokomforten. Dersom målet med oppussingen er å øke boligverdien, bør du ta kontakt med en eiendomsmegler eller en takstmann i forkant av prosjektet for å forhøre deg om hva som vil lønne seg. Har du planer om å ta lån til oppussing og lurer på om det kan være lønnsomt, bør du vurdere totalkostnadene på lånet opp mot verdistigningen av boligen.

 

Før du begynner å pusse opp bør du blant annet tenke på:

 

 • Uforutsette kostnader i totalkostnadene
 • Hvilke materialer du ønsker å bruke
 • Frakt av søppel og materialer
 • Sparemuligheter
 • Hvor du skal begynne. Start aldri flere prosjekter samtidig!
 • Verktøy
 • Lån til oppussing

Dersom du allerede sitter på gjeld uten sikkerhet, kan dette hindre deg fra å ta opp et nytt lån. I så fall bør du samle gjelden i et nytt refinansieringslån med lav rente. Slik kan du spar mye penger hver måned – og gi deg selv bedre kredittscore.

Sammenlign oppussingslån

 

Vurderer du å søke lån til oppussing?

 

Det kan være både smart og fordelaktig å sammenligne lån uten sikkerhet fra flere utlånere. Den enkleste måten å gjøre dette på er å søke gjennom en sammenligningstjeneste, slik som vår samarbeidspartner Axo Finans tilbyr. På denne måten behøver du kun å sende inn én søknad, og finansagenten sender søknaden videre til alle sine samarbeidspartnere.

 

Sammenligningstjenesten til Axo Finans hjelper deg med å finne det rimeligste lånetilbudet for deg. Fordelen med å sammenligne lån på denne måten er at bankene og långiverne konkurrerer om å få akkurat deg som kunde. Dermed får du tilbud om den beste renten de har mulighet til å tilby, noe som kan spare deg penger.

 

Formidlingstjenesten fungerer slik at søknaden din sendes videre til alle deres samarbeidspartnere. Når du har sendt inn din søknad, vil en av rådgiverne hos Axo Finans sammenligne lånetilbudene for deg og komme tilbake til deg i løpet av kort tid med det beste lånetilbudet.

 

Slik kan du sammenligne oppussingslån helt uforpliktende og kostnadsfritt.

Axo Finans
Font Resize