Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

15,9% 100.000 o/5 år Kost40256 Tot140256

Lån uten sikkerhet

Hva er et lån uten sikkerhet, hvem kan søke og hvor mye koster det? Vi svarer deg på alt du lurer på om usikrede lån.

Hva er et lån uten sikkerhet?

Et usikret lån er en låneform som bankene kan tilby, uten å kreve noen form for garanti eller sikkerhet for at pengene skal finne veien tilbake til utlåner. Dette skiller usikrede lån fra sikrede lån, hvor formuesgjenstander som bolig, bil eller eiendom stilles som pant. Sikrede lån stiller også krav om at pengene skal gå til et visst formål, vanligvis bolig eller bil.

 

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet i bolig, bil eller andre verdigjenstander.

 

For den som låner ut penger innebærer lån uten sikkerhet en større risiko, fordi de ikke har noen verdigjenstander som kan selges i tilfeller hvor lånet blir misligholdt. For å gjøre opp for dette setter långiveren en høyere risikopremie (rente) på lånet. Dette er årsaken til at usikrede lån er dyrere enn lån med sikkerhet.

I Norge er det Finanstilsynet som overvåker utlånspraksis

Fordeler med usikrede lån

Akkurat som med andre typer lån er det både fordeler og ulemper med forbrukslån. Den største ulempen er at det er dyrere enn låneformer med krav om sikkerhet. Til gjengjeld er forbrukslån billigere enn å handle på kreditt eller avbetaling. De største fordelene er:

 

  • Søknadsprosessen går fort
  • Pengene kan brukes til akkurat det du vil
  • Det er en fleksibel låneform


Rask søknadsprosess

 

Ettersom det ikke stilles krav til sikkerhet går det utrolig raskt å motta svar på søknaden. Selve søknadsprosessen foregår elektronisk, og ved å bruke elektronisk legitimering og signering er det ingen ekstra ventetid. Hos de aller fleste långivere mottar man et tilbud om lån i løpet av et noen få timer, og vanligvis er tilbudet gyldig i omtrent en måned. Dersom man takker ja til tilbudet, står pengene på konto innen et par dager.


Ingen krav til hva pengene skal brukes på

Når man søker om boliglån, stilles det krav til at pengene går til nettopp bolig. Ved lån uten sikkerhet stilles det ingen slike krav. Pengene kan derfor brukes til akkurat det man vil, enten det er å renovere, betale uforutsette regninger eller reise på ferie.

 

Ved et refinansieringslån stilles det derimot krav til at pengene går til å refinansiere eksisterende gjeld.


Et fleksibelt lån

Litt avhengig av hva slags avtale du får tilbud om, er usikrede lån vanligvis fleksible. Flere långivere tilbyr muligheten til å hoppe over en eller flere terminer, samt mulighet til å påvirke nedbetalingsperioden. Det er også mulig å betale inn mer enn planlagt, eller betale hele lånet i sin helhet før fristen.

forbrukslån med lav rente

Hvem kan søke om lån uten sikkerhet?

Alle kan sende inn en søknad om lån uten sikkerhet, men for å få søknaden innvilget må man oppfylle långiverens vilkår og betingelser. Disse er vanligvis knyttet til personlige og økonomiske forhold, som alder, sivilstatus, fast inntekt og hvorvidt man har noen betalingsanmerkninger.

 

I samarbeid med låneagenten Axo Finans tilbyr vi lån uten sikkerhet med gunstige vilkår. Du kan også velge å søke sammen med en medlåntaker. Ikke bare vil dette øke sjansene dine for å få lånet innvilget, det gir også gode forutsetninger for å få tilbud om en lavere rentesats.

Hvor mye koster et usikret lån?

Lånets totalkostnad varierer mye mellom forskjellige långivere. Mange lurer på hvem som har det billigste forbrukslånet, og svaret er at dette endrer seg fra dag til dag. Det er derfor det er så viktig å sammenligne ulike tilbud om lån uten sikkerhet, og gjøre det på nytt hver eneste gang noen søker.


Nominell og effektiv rente

Långivere opererer med nominell og effektiv rente. Nominell rente er lånets grunnkostnad, og bestemmes blant annet av markedsprisen. Effektiv rente innebærer lånets grunnkostnad, i tillegg til gebyrer og eventuelle andre kostnader på lånet. For å vite hva lånet faktisk kommer til å koste, må du altså se på den effektive renten.


Nedbetalingsperiode

Lav rente er ikke det eneste faktoren som avgjør hva lånets totalkostnad blir. Hvor lang tid du bruker på å betale ned lånet har også mye å si.

 

Det kan være fristende å velge lengre nedbetalingsperiode for å få lavere terminbeløp, men vær oppmerksom på at lånets totalkostnad da vil øke fordi renten løper lengre. Det er økonomisk fornuftig å velge en så kort nedbetalingsperiode som mulig.

Låneagentens rolle

En låneagent er en finansaktør som sammenligner priser hos forskjellige banker og långivere som tilbyr lån uten sikkerhet. Låneagenten Axo Finans tilbyr profesjonell hjelp med forbrukslån, og gir raskt svar på hvor det billigste forbrukslånet finnes på et gitt tidspunkt. Det er kostnadsfritt å bruke formidlingstjenester fra Axo Finans, og tilbudet er helt uforpliktende.

 

I Norge kan man søke om usikret lån inntil kr 500 000.

 

Når du søker lån uten sikkerhet hos en låneagent som Axo Finans, blir søknaden sendt videre til flere banker og långivere samtidig. Dermed er det långiverne som konkurrerer om å få deg som kunde, og ikke motsatt. Dette presser priser fra andre selskaper ned.

Axo Finans
Font Resize