Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

15,9% 100.000 o/5 år Kost40256 Tot140256

Sammenligne lån

Vurderer du å søke forbrukslån? Da kan du spare mye på å sammenligne lån fra flere banker og långivere.

Dette kan for eksempel enkelt gjøres gjennom en låneformidler som allerede har samarbeidspartnere som ønsker flere kunder. På denne måten vil de konkurrere om de kundene de får tilbud om, og dermed også ønske å tilby kunden det beste tilbudet de har mulighet til å gi. Låneformidlere har også rådgivere som sammenligner tilbud på lån for deg, for så å finne det lånet som har lavest rente og beste vilkår.

 

For å finne ut av hvorfor det lønner seg å sammenligne lån, må vi ta en nærmere titt på hva et forbrukslån egentlig er.


Hva er et forbrukslån?

Mannsperson som tar papirnotater

Et forbrukslån er et låneprodukt de aller fleste banker og långivere tilbyr. Dette er som oftest et annuitetslån med faste terminbeløp og termingebyrer. Et forbrukslån er et lån du får uten å måtte stille med sikkerhet som for eksempel i egenkapital, kausjon, eiendom eller i en annen formuesgjenstand.

 

På grunn av dette vil du oppleve at et forbrukslån har en noe høyere rente enn et lån med sikkerhet. Dette blir bankens måte å sikre eventuelle tap på.


Personlig vurdering

Når du søker om et forbrukslån i banken eller hos en långiver, vil de ta en vurdering av deg som kunde. Her kan de blant annet se på økonomi, alder, bosituasjon, lønn, og betalingsevne. Det er slik banken/långiveren vurderer om du får innvilget lånet eller ikke, og det er også slik de setter den individuelle renten. En med høy risiko vil få en høyere nominell rente mens en med lav risiko vil få tilbud om en lavere rente.


Nominell og effektiv rente

Et forbrukslån kommer med en nominell og en effektiv rente. Den nominelle renten er grunnrenten på lånet, og den effektive renten er grunnrenten pluss alle kostnader som termingebyrer og fakturagebyrer.

 

Den nominelle renten settes individuelt og hvilken rente du får avhenger av din livssituasjon i tillegg til markedssatsen. På samme måte som prisen på et produkt settes etter etterspørsel, vil også deler av prisen (renten) på et forbrukslån bli styrt på samme måte. Den nominelle renten styres altså av:

 

 

Den effektive renten består av den nominelle renten pluss alle andre gebyrer og eventuelle kostnader. Noen banker og långivere kan reklamere med en lav nominell rente, men det er altså den effektive renten du skal se etter når du får presentert et lånetilbud. Det er denne som forteller deg noe om hva de totale kostnadene av forbrukslånet kommer til å bli.

 

Les mer: Sammenligne forbrukslån


Hvordan sammenligne lån?

Kjærestepar som ler

Det kan lønne seg å sammenligne lån fra flere banker/långivere fordi du kan få muligheten til å få tilbud om en lavere nominell rente, i tillegg til at du kan sammenligne alle kostnader og gebyrer. Du kan spare mye på å sammenligne lån, og fordi den nominelle renten settes individuelt, kan det være store forskjeller i tilbudene.


Sammenlign lån med en låneagent

Gjennom vårt samarbeid med Axo Finans kan du låne opptil 500.000 kroner. Gjennom deres tjeneste behøver du kun å fylle ut en elektronisk søknad. Deretter sendes den videre til alle samarbeidspartnerne til Axo Finans. Når alle som er interessert i å få akkurat deg som kunde har sendt tilbake et tilbud til Axo Finans, vil rådgivere gå gjennom alle lånetilbudene.

 

Deretter vil rådgiveren presentere det beste tilbudet på lån for deg.

 

Axo Finans samarbeider med noen av de beste og ledende bankene og långiverne i landet, og tilbyr gjennom sine samarbeidspartnere forbrukslån og refinansiering. Tjenesten er helt uforpliktende og kostnadsfri.

Font Resize