Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

15,9% 100.000 o/5 år Kost40256 Tot140256

Beste lån

I samarbeid med låneagenten Axo Finans får du profesjonell hjelp til å velge det beste lånet. Du mottar et uforpliktende tilbud , og tjenesten koster deg ikke en krone.


Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Det betyr at banken ikke stiller krav til pant, og du slipper derfor å tilby långiver sikkerhet i form av eiendeler eller eiendom. Dermed står du fritt til å bestemme hva du vil bruke pengene til, enten det er reparasjon av bil, oppussing av bad eller en etterlengtet ferietur.


Ulike typer lån

Det finnes mange ulike typer lån, og disse kan sorteres under to overordnede kategorier: Lån med sikkerhet og lån uten sikkerhet. Sikkerhet handler om hvilke garantier låntaker er forpliktet til å tilby i bytte mot å låne penger av en långiver.


Lån med sikkerhet

Å låne penger med sikkerhet innebærer at långiver stiller spesifikke krav til hva slags garantier som kreves for å utbetale pengene. Dette innebærer både at låntaker stiller sikkerhet i et definert verdiobjekt, samt at låntaker forplikter seg til å bruke pengene på et forhåndsbestemt formål. Ved et boliglån stiller låntaker for eksempel sikkerhet i boligen, slik at banken kan ta salgspant dersom låntaker ikke klarer å betale for seg.

 

For långiver medfører lån med sikkerhet lav risiko for å tape penger på avtalen. Slike lån har derfor lavere nominell og effektiv rente, vanligvis under fem prosent.


Lån uten sikkerhet

Et usikret lån er det motsatte av et lån med sikkerhet. Her kreves det ingen form for garanti eller sikkerhet fra långivers side for å få pengene tilbake, og låntaker trenger ikke å stille med verken bolig, bil eller eiendom som pant. Eksempler på lån uten sikkerhet er:

 

  • Forbrukslån
  • Kreditt
  • Avbetaling
  • Mindre lån

 

Ettersom man omgår krav om sikkerhet, går det raskere å få godkjent og utbetalt slike lån. Til gjengjeld er de mer kostbare enn lån med sikkerhet. Långiver påtar seg en økt risiko ved usikrede lån, og dette blir gjort opp for ved å sette en høyere risikopremie på lånet. Derfor er den effektive og nominelle renten høyere på usikrede lån, enn på lån med sikkerhet.


Hva brukes et forbrukslån til?

Hva brukes et forbrukslån til?

Når man sender inn søknad om forbrukslån, trenger man ikke oppgi hva pengene skal brukes på. Det er derfor opp til hver enkelt hva man ønsker å bruke pengene på. Noen av de vanligste årsakene til at folk søker forbrukslån er:

 

  • Oppussing og renovering
  • Uforutsette utgifter
  • Realisering av planer og drømmer

 

Les også: Beste refinansiering


Oppussing og renovering

En av de vanligste årsakene til at folk velger å ta opp et forbrukslån er for å pusse opp eller renovere. Nordmenn er glade i gjøre forandringer hjemme, og ligger faktisk i Europatoppen når det kommer til oppussing.

 

Uansett hvilken årsak som motiverer din oppussingsdrøm, koster det å pusse opp. Mange føler at de må spare i evigheter, og drømmen om det nye kjøkkenet virker umulig å realisere. Et baderom krever dyre materialer og ikke minst faghjelp, og kan fort koste opp mot 200 000 kroner. Ikke alle har slike summer stående tilgjengelig på kontoen, og velger derfor forbrukslån som finansieringsmiddel.


Uforutsette utgifter

Fra tid til annen opplever vi at ting i hjemmet går i stykker, eller at det plutselig ligger en uventet regning i postkassen. Det er ingenting som er så kjedelig som når store uforutsette utgifter dukker opp på verst tenkelig tidspunkt.

 

Det er nå likevel slik her i livet at ikke alt kan planlegges. Et kjøleskap som takker for seg rett etter du har kommet hjem fra sommerferien som ble litt dyrere enn vanlig, eller en reparasjon på bilen som må betales i etterkant av en storslagen julefeiring – dette er utgifter som ikke inngår i det vanlige budsjettet, men ting du like fullt er avhengig av i hverdagen.


Realisering av planer og drømmer

Andre igjen velger forbrukslån når de skal reise på ferie, feire bryllup eller finansiere prosjekter. Forbrukslån gjør dette mulig fordi man selv velger hva pengene skal gå til.

 

Dersom du har tid og økonomi til å spare pengene du trenger, er dette selvfølgelig det beste alternativet. Skulle du derimot ikke ha tid til å spare, men vet at pengene kommer, er det ingenting i veien for å velge et forbrukslån. Det viktigste er at du har kontroll på din egen betalingsevne, og vet at du kan betjene lånet selv i nedgangstider.


Slik finner du det beste lån uten sikkerhet

Slik finner du det beste lån uten sikkerhet

Det er mange faktorer som påvirker hvilket lån som er best og billigst. For å finne det beste lånet er det derfor viktig å sette seg godt inn i kredittavtalen, og sammenligne långiverens vilkår. De aller fleste er naturligvis ute etter å finne långiveren med de beste rentene, men det er også andre ting som avgjør hvilket lån som er best. Slike faktorer kan være:

  • Rente
  • Gebyrer
  • Nedbetalingsplan


Nominell og effektiv rente

Det er først og fremst rentene som avgjør hvilket som er det beste forbrukslånet. Den nominelle renten angir grunnkostnaden på lånet, mens den effektive renten viser den nominelle renten pluss avgifter og kostnader knyttet til lånet. Hvis du vil vite hva lånet faktisk kommer til å koste deg, må du derfor se på den effektive renten.


Gebyrer

Det neste du bør undersøke er om det er knyttet noen gebyrer til lånet. Det kan for eksempel være gebyr for å opprette lån, eller gebyr for hver termin. Dette kan variere fra långiver til långiver, og kan være en stor påvirker til lånets kostnad.


Nedbetalingsplan

I tillegg er det selvfølgelig veldig viktig å få en god og fleksibel nedbetaling. Du må vite at du kan håndtere nedbetalingen av lånet ved siden av de vanlige utgiftene dine. Enkelte lån er knyttet til strenge nedbetalingsplaner med lite fleksibilitet og forsinkelsesgebyr. Andre långivere tilbyr kostnadsfrie betalingsutsettelse på sine, og er på den måten mer fleksible.


Det beste lånet er det som passer deg best

Når alt kommer til alt er det du som skal låne penger, og du som skal betale tilbake pengene. Det viktigste er derfor å finne det lånetilbudet som passer deg og din personlige økonomi best. Er det viktig med lave terminbeløp? Vil du betale ned lånet så fort som mulig? Trenger du fleksibel nedbetaling? Ønsker du å søke forbrukslån gjennom en viss bank?

Ved å søke lån via en låneagent får du hjelp til å finne det lånet som passer deg best. Alt du trenger å gjøre er å sende inn en vanlig lånesøknad via låneagentens nettsider, og søknaden blir dermed videresendt til en rekke ulike banker og långivere. Långiverne vet at de konkurrerer om å få den samme kunden, og vil derfor strekke seg ekstra langt for å gi et godt tilbud.

Låneagenten vil dermed plukke ut den tilbyderen som kan gi lavest rente og beste vilkår, og presentere dette for søkeren. Det er uforpliktende å søke via en låneagent, så du risikerer ikke å binde deg til en avtale ved å sende en søknad. Og best av alt? I Norge har ikke låneagenter anledning til å ta betalt fra andre enn långiverne de formidler lån fra. For deg som kunde betyr dette at tjenesten er helt kostnadsfri.

Finn det beste forbrukslånet hos Axo Finans.

Font Resize