Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

15,9% 100.000 o/5 år Kost40256 Tot140256

Beste rente på lån

Tenker du noen gang over hva du betaler i rente? De fleste betaler ned på en gjeldsavtale, men ikke alle er klar over at man kan forhandle fram en bedre rente på lånet. Dette kalles refinansiering.

Klikk.no | Axo Finans

Refinansiering enkelt forklart

Å refinansiere betyr at man tar opp et nytt lån for å nedbetale eksisterende lån. Formålet med å refinansiere er å få tilbud om et billigere lån med lavere rente og bedre betingelser. Å finne frem til den beste renten på lån for deg er helt avgjørende for at refinansieringen skal lønne seg.

Refinansiering innebærer at man erstatter eksisterende gjeld med ny gjeld.

Renten på lån varierer hele tiden. For deg betyr dette at du kanskje ikke har det beste renten på lån lenger, selv om du hadde det da du først tok opp et lån. Renten varierer også fra bank til bank og fra person til person. Dersom den økonomiske situasjonen din har endret seg, kan det for eksempel hende at utlåner er villig til å gi deg bedre vilkår.

Mange fordeler

Klarer du å oppnå en lavere effektiv rente på refinansieringslånet, får du mange fordeler. De månedlige utgiftene du har til rentekostnader og gebyrer vil reduseres, slik at du får større økonomisk spillerom. Da kan du for eksempel velge å nedbetale lånet raskere enn planlagt og dermed kutte de totale kostnadene, spare penger eller bruke pengene på noe helt annet.

I samarbeid med låneagenten Axo Finans kan du undersøke om du kan oppnå en lavere rente – helt kostnadsfritt og uforpliktende. Ved å søke om refinansiering via Axo Finans får du tilbud om et refinansieringslån i løpet av få timer, med en av markedets beste renter på lån. Det er dermed en rask prosess å undersøke om du kan spare penger på å refinansiere gjelden.

Samle smålån

Dersom du betaler ned på flere forskjellige lån parallelt, er det spesielt gunstig å refinansiere. Slike lån kan for eksempel være kredittkort, nedbetaling av forbruksvarer, smålån, forbrukslån og tilsvarende. Slike låneavtaler er kjent for å ha høye renter og gebyrer, og ved å samle den dyre gjelden i ett lån kan du kutte alle de ekstra kostnadene.

Å samle lån gir deg bedre oversikt over økonomien og lavere kostnader hver måned.

Årsaken til at dette lønner seg i ni av ti tilfeller er at de aller fleste långivere tilbyr en lavere rente, jo høyere lånebeløpet er. Derfor vil det nesten alltid være billigere å betale ned på ett stort lån, enn mange små.

Krav til sikkerhet

Et refinansieringslån er et usikret lån, noe som betyr at det ikke stilles krav om sikkerhet fra långiverens side. For deg som kunde innebærer dette at banken ikke kan ta pant i bolig, bil eller annen formuesgjenstand dersom lånet blir misligholdt.

Derimot stilles det krav om at refinansieringslånet brukes til nettopp refinansiering.

Via låneagenten Axo Finans kan du søke om en nedbetalingstid på opptil 15 år, men husk: Jo flere års nedbetalingstid, jo dyrere blir lånet totalt sett. Dersom du har mulighet bør du derfor forsøke å nedbetale lånet så raskt som mulig.

Låneagentens rolle

Du trenger ikke gå veien via en låneagent for å refinansiere, men for de aller fleste vil dette være både tids- og kostnadsbesparende. Det krever nemlig en hel del forarbeid å undersøke hvilken långiver som tilbyr den laveste og beste renten på lån, og deretter gå i forhandling med den aktuelle banken eller utlåneren.

Låneagenten tar denne jobben for deg. Takket være et nettverk av finansforbindelser går denne jobben svært fort. Låneagenten Axo Finans garanterer svar i løpet av noen få timer (innenfor åpningstiden), i tillegg til en helt uforpliktende søknadsprosess. Det er derfor ingenting å tape, men alt å vinne, på å gå via en låneagent.

Sammenlign flere banker og långivere, og finn den beste renten på lån for deg og din økonomiske situasjon.

Font Resize