Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

15,9% 100.000 o/5 år Kost40256 Tot140256

Finansiering

Har du behov for finansiering? I samarbeid med låneagenten Axo Finans gir vi deg en innføring i lån uten sikkerhet.

Ulike former for finansiering

Det finnes mange måter å finansiere et prosjekt eller et innkjøp på, og i denne artikkelen skal det handle om ulike former for lån. Vi skiller i utgangspunktet mellom to typer lån: Usikrede lån og lån med sikkerhet. Et lån med sikkerhet kan for eksempel være boliglån eller billån, hvor man stiller med egenkapital og banken har rett til å ta pant i eiendeler.

 

Et lån uten sikkerhet omfatter for eksempel kredittkort, smålån og forbrukslån. Å handle på avbetaling er også en form for finansiering uten sikkerhet. Det som skiller slike lån fra hverandre er først og fremst kostnaden, da lån på mindre beløp har mye høyere rentesats enn større lånebeløp.

Finansiering med forbrukslån

Søk lån

Har valget falt på lån uten sikkerhet, er forbrukslån vanligvis det beste alternativet. Et forbrukslån er en fleksibel form for finansiering, og så lenge man oppfyller långivers vilkår og krav går det raskt å få utbetalt pengene. For noen er derfor forbrukslån en god løsning på finansiering.

 

I tillegg kan man betale tilbake lånet raskere enn avtalt dersom man har mulighet, uten at det påløper ekstra kostnader.

 

Ettersom et forbrukslån er et lån uten sikkerhet, innebærer det en større risiko for långiveren. Dette blir gjort opp for ved å sette en høyere risikopremie på lånet, altså er renten høyere. Dette er årsaken til at usikrede lån er dyrere enn lån med sikkerhet, hvor banken har anledning til å ta salgspant i verdigjenstander i tilfellet lånet blir misligholdt.


Hva koster lånet?

Lånets kostnad finner man i rentesatsen. Den nominelle renten omfatter lånets grunnkostnad, mens den effektive renten innebærer nominell rente pluss alle gebyrer og kostnader som følger med lånet. For å finne ut av hva lånet faktisk kommer til å koste, må man derfor se på den effektive renten.

Søke om finansiering

Finansiering

Søknad om å låne penger foregår vanligvis gjennom elektroniske kanaler. Dersom du er ute etter at søknadsprosessen skal gå raskt, bør du benytte deg av elektronisk legitimering og signering. Dette åpner for at søknaden går svært raskt igjennom, og vanligvis får man svar samme dag.

 

Det er også mulig å sende dokumenter i posten hos de aller fleste långivere, men da må man regne med at søknadsprosessen tar lengre tid.

 

I søknadsskjemaet fyller man normalt sett ut følgende:

 

  • Hvor mye man ønsker å låne
  • Hvor lang nedbetalingstid man vil ha
  • Kontaktinformasjon
  • Opplysninger om personlige og økonomiske forhold


En låneagent hjelper deg med finansiering

Låneagenter er finansielle aktører som spesialiserer seg på å sammenligne lånetilbud, og formidle det beste tilbudet til sluttbrukeren. En låneagent fungerer dermed som et mellomledd mellom långiver og låntaker. Man kan selvfølgelig søke om finansiering på egenhånd, men i de aller fleste tilfeller vil en låneagent gjøre en bedre jobb enn man klarer selv. Slik fungerer det:

 

  • Låntaker fyller ut en søknad hos låneagenten
  • Låneagenten sender søknaden videre til alle sine samarbeidspartnere
  • Låneagenten sammenligner tilbud og finner den laveste renten
  • Låneagenten presenterer det beste tilbudet for låntakeren

 

Gjennom låneagenten Axo Finans kan du søke forbrukslån og refinansiering. Det er både uforpliktende og kostnadsfritt å benytte seg av tjenestene til Axo Finans.

 

Font Resize