Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

15,9% 100.000 o/5 år Kost40256 Tot140256

Lån lav rente

Ser du etter et lån med en lav rente? Ved å sammenligne lånetilbud kan du velge det tilbudet som passer best for deg.

Alle banker innvilger lån med en individuell lånerente, og du har dermed mulighet til å påvirke renten du får tilbud om til en viss grad. Lær hvordan i denne artikkelen.

Hvordan bestemmes renten?

Visste du at selv om du kjenner noen som har fått lav rente hos en långiver, er det ikke sikkert at den neste som søker får tilbud om den samme renten? Dette er fordi renten bestemmes individuelt av banken, og påvirkes blant annet av søkerens økonomiske situasjon.

 

Du får alltid tilbud om to renter når du søker lån: En nominell rente og en effektiv rente.

 

Det er den effektive renten som forteller deg hva lånets totale kostnader er, og også den du bør være oppmerksom på når du skal sammenligne lån og finne den laveste renten.

 

Den nominelle renten bestemmes individuelt av banken etter at de har foretatt en kredittvurdering.

 

Her vil de blant annet se på:

 • Betalingshistorikk
 • Alder
 • Sivilstatus
 • Om du har barn
 • Totale årsinntekter
 • Total gjeld

 

Den effektive renten er den nominelle renten lagt sammen med alle lånets kostnader, som for eksempel etableringsgebyr og termingebyr.

Kan du påvirke lånerenten?

Slik finner du det beste lån uten sikkerhet

En god betalingshistorikk og årsinntekt, og en lav gjeldsgrad kan påvirke renten positivt da dette viser til en lavere risiko for banken.

 

Dette gjelder særlig der en søker om lån uten sikkerhet – da behøver banken betalingsdyktige kunder slik at de ikke går med underskudd i tilfeller der kunden ikke kan betale for seg.

 

Det kan være lurt å hente inn tilbud fra flere banker og långivere for å potensielt vise til en lavere rente et annet sted.

Er du totalkunde hos en bank og ønsker å fortsette med det, kan du som oftest forhandle på renten ved å vise til andre lånetilbud.

 

Les mer: Spare penger

Samle gjelden din til fordel for bedre lånevilkår

Gammel gjeld fører ofte med seg unødvendige kostnader, som for eksempel gebyrer, renters-rente og en høyere rente enn den du kanskje hadde fått i dag. Derfor kan du ved å søke refinansiering få tilbud om lån med lav rente samt få gjelden din samlet under ett stort lån.

 

Ved å samle gjelden din kan du oppleve fordeler som:

 

 • Lav rente
 • Bedre lånevilkår
 • Kun én faktura i måneden
 • Økonomisk kontroll
 • Færre gebyrer og lavere kostnader
 • Å bli gjeldfri raskere

 

Når du søker om refinansiering, søker du om et lån for å innfri gjelden din. Dette alene gjør deg ikke gjeldfri, men det kan spare deg for tusenlapper samt gi deg den motivasjonen du behøver for å bli kvitt gjelden.

 

Søker du refinansieringslån i banken, er det banken som tar seg av innfrielsen av de lånene du ønsker å bli kvitt. Her vil du som oftest måtte oppgi alle opplysninger knyttet til lånene i lånesøknaden. Får du lånet innvilget vil banken ordne resten.

 

Du kan også refinansiere gjelden ved å øke boliglånet, men husk at dette kun er lønnsomt dersom du også øker avdragene.

 

Les mer: Låne penger lav rente

Finn lån med lav rente ved å undersøke lånemarkedet

Søk lån

Du kan påvirke renten ved å undersøke lånemarkedet og la banken eller långiveren du søker hos få vite nettopp dette. Dette kan du for eksempel gjøre gjennom en låneformidlingstjeneste. Da vil bankene som er med på tjenesten konkurrere om å få akkurat deg som kunde.

 

En låneformidlingstjeneste tilbys som oftest av en låneformidler eller en låneagent som samarbeider med flere banker og långivere. Låneagenten videreformidler lånesøknaden din til alle sine samarbeidspartnere samtidig.

 

Det er altså låneformidleren som forhandler lånetilbudene for deg. Deretter kommer de tilbake til deg med det beste tilbudet.


Sammenlign lånetilbud med Axo Finans

 

Kontakt vår samarbeidspartner Axo Finans. De tilbyr en slik sammenligningstjeneste der du kan du både sammenligne og søke lån ved å fylle ut én elektronisk søknad.

 

Har du planer om å søke lån for å samle gjelden din, kan du krysse av for dette og fylle ut lånesøknaden med nødvendige opplysninger.

 

Å sammenligne lån gjennom tjenesten til Axo Finans er kostnadsfritt, trygt og uforpliktende. Dede jobber for å finne det beste tilbudet for deg.

 

Ved å sammenligne lån kan du få bedre oversikt over hvilke lånetilbud du kan forvente deg, finne tilbud som gir deg lån med den beste renten for deg.

 

Font Resize