Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

15,9% 100.000 o/5 år Kost40256 Tot140256

Lån med lav rente

Ser du etter et lån med lav rente, men er usikker på hva du bør se etter?

Noen banker og långivere tilbyr rimeligere lån enn andre, men hvilken rente du får blir bestemt ut fra en individuell kredittvurdering. Långiverne vurderer din attraktivitet som långiver basert på blant annet økonomiske opplysninger og personlige forhold.

 

Du vil derfor aldri vite hvilken rente du blir tilbudt før du søker, men du kan få et bilde av hva totalkostnadene kan bli ved å sjekke ut gjennomsnittsrenten utlåneren har. Dette finner du som oftest i priseksempelet og i vilkårene til banken hvor du søker om forbrukslån.

 

Det kan være store variasjoner i långivernes rentetilbud.

 

Skal du søke lån og ønsker laveste effektiv rente? Da kan du enten søke hos en låneformidler, eller gjøre jobben med å sammenligne lån med lav rente på egen hånd. I denne artikkelen skal vi ta en nærmere titt på hva du kan gjøre dersom du ønsker et lån med en lav rente.


Hvordan bestemmes egentlig renten?

Når du får et lånetilbud, blir du tilbudt både en nominell og en effektiv rente. Om du får tilbud om en lav rente avhenger av hvorvidt banken mener det er en lav eller høy risiko å låne ut penger til deg. Dersom det viser seg å være en lav risiko, vil du kunne få tilbud om en lavere nominell rente.

 

Den nominelle renten er grunnrenten på lånet og bestemmes ut i fra en individuell kredittvurdering. Når banken foretar en kredittvurdering av deg som lånekunde, vil de blant annet se på:

 

 • Årlig inntekt
 • Jobbstatus
 • Betalingsevne og betalingshistorikk
 • Betalingsanmerkninger
 • Gjeld
 • Andre faktorer som kan spille inn på din personlige økonomi (eks. alder, sivilstatus og bosituasjon)

 

Nominell rente, også kalt grunnrenten på lånet, er også markedsbasert. Det betyr at etterspørsel på markedet kan spille en rolle i hvilken nominell rente banken velger å prissette lånetilbudene sine med.

 

Dersom du er uenig i at du har fått et lån med lav rente, kan du prøve å kontakte banken direkte. Med elektroniske søknader innvilger nemlig banker lånetilbudene automatisk, uten å ta hensyn til at andre faktorer kan spille inn. Du kan derfor hos noen banker forhandle om renten.

Axo Finans

Hva er effektiv rente?

Har du fått en lav nominell rente, men ser at totalkostnadene likevel er litt høyere enn forventet, kan det være at lånetilbudet har en høy effektiv rente. Den effektive renten er grunnrenten pluss alle andre kostnader. Noen banker og långivere har for eksempel etableringsgebyr og termingebyr, noe som vil påvirke totalkostnadene av lånet.

Det er mange forhold som påvirker den effektive renten.

Sørg derfor for å se etter denne også før du signerer en låneavtale. Den effektive renten kan nemlig være avgjørende for hvorvidt du har fått et godt lånetilbud eller ikke, til tross for en lav nominell rente.

Les mer: Forbrukslån uten sikkerhet


Hvordan kan jeg få lån med lav rente?

Har du fått et lånetilbud men ikke fått den renten du ønsket, kan du påvirke renten selv. Det er mange ting du kan gjøre for å heve din egen attraktivitet som låntaker. Våre beste tips er blant annet å:

 • Kontakte banken eller långiveren direkte for å forhandle renten.
 • Søke på et senere tidspunkt når din livssituasjon har endret seg (f.eks. ved en lønnsforhøyelse eller inngåelse av ekteskap).
 • Søke med en medlåntaker som har en fulltidsstilling.
 • Søke hos en sammenligningstjeneste som mange finansagenter tilbyr.
 • Spare mye penger i en kort periode og låne det resterende beløpet (slik behøver du ikke søke om et like stort lånebeløp).
 • Øke antall år for å betale ned lånet.

Selv om noen du kjenner kan ha fått sitt beste lånetilbud hos en långiver, er det ikke nødvendigvis der du får det beste tilbudet – nettopp som følge av at renten blir bestemt basert på en individuell vurdering. Derfor kan det være lønnsomt å sammenligne lånetilbud før du signerer en låneavtale.

Få lavere rente ved å benytte en finansagent

Er du ikke fornøyd med lånetilbudet du har fått, vil du komme langt med å sammenligne tilbud fra flere banker og långivere som tilbyr forbrukslån. Slik kan du finne et lån med lav rente og det tilbudet som passer best for akkurat deg.

Sammenlign lånetilbud gjennom vår samarbeidspartner og låneformidler Axo Finans. De tilbyr en helt kostnadsfri og uforpliktende formidlingstjeneste, som hjelper deg med å sammenligne lånetilbud fra flere av de beste bankene og långiverne samtidig. Slik kan du enkelt undersøke lånemarkedet og finne et lån med lav rente, uten at du binder deg til noe.

Få best rente ved å søke lån hos flere banker og långivere samtidig.

Sammenlignings- og formidlingstjenesten til Axo Finans krever at du kun fyller ut en elektronisk lånesøknad, som videreformidles til alle samarbeidspartnere. Fordelen med å sammenligne lån på denne måten er at bankene og långiverne konkurrerer om å få akkurat deg som kunde, og du vil få tilbud om den laveste renten bankene og långiverne har mulighet til å tilby deg.


Refinansiering av gjeld

Låneformidlere formidler også lån til refinansiering av gjeld. Slike lån har vanligvis enda lavere rente enn forbrukslån, fordi de er øremerket til et visst formål. Långiverne anser slike låneavtaler som lån med lavere risiko enn forbrukslån.

Refinansiering passer godt for deg som allerede har forbruksgjeld, og som ønsker å heve din egen attraktivitet som låntaker. Kort fortalt innebærer refinansiering at man tar opp et nytt lån for å slette den gamle gjelden, og deretter får en ny låneavtale med bedre vilkår og færre gebyrer. Man kan også et refinansieringslån med en nedbetalingstid på opptil 15 år, i motsetning til forbrukslån som har en mye kortere nedbetalingstid.

Les mer om refinansiering av gjeld her

Axo finans
Font Resize