Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

15,9% 100.000 o/5 år Kost40256 Tot140256

Låne penger

Skal du låne penger? I samarbeid med låneagenten Axo Finans hjelper vi deg som skal søke om lån med å ta gode beslutninger.

Gjeld i norske husholdninger

I Norge er det svært vanlig å låne penger. Høye eiendomspriser har ført til økende gjeld i norske husholdninger, i tillegg til at det blir vanligere og vanligere å ha usikret gjeld. Sistnevnte er for eksempel kredittgjeld, forbruk på avbetaling og forbrukslån.

 

De aller fleste kommer til et punkt i livet hvor de har behov for å låne penger, enten det er for å kjøpe bolig eller bil, renovere eller reise på ferie. For de aller fleste er det ikke vanskelig å låne penger, derimot kan det være vanskelig å vite når man skal stoppe. Både usikrede og sikrede lån skal betales tilbake med renter, og det er viktig å ikke la seg friste til å låne over evne.

 

Det er aldri verdt å forhaste seg inn i et lån som kan koste deg dyrt i fremtiden.

Lån med sikkerhet

Et lån med sikkerhet er som navnet tilsier et lån hvor du tilbyr långiveren garanti eller sikkerhet, i bytte mot å låne penger. Hva du stiller i sikkerhet kan ha mye å si for betingelsene i låneavtalen. Jo større garanti du kan tilby, jo billigere blir det å låne penger.

 

Ved for eksempel et boliglån har man pant i boligen. Dersom du ikke klarer å betjene lånet kan långiver ta over eierskapet av boligen. Boligen er dermed långiverens sikkerhet om at uansett hva som skjer, finner pengene veien tilbake igjen.

 

Betingelser for et lån med sikkerhet er at pengene brukes på et avtalt formål. Et boliglån skal gå til bolig, mens et billån skal gå til bil.

Lån uten sikkerhet

Et usikret lån er en låneform som långivere kan tilby uten å kreve sikkerhet i retur. Dette innebærer at långiveren tar på seg en større risiko ved å låne ut penger, og for å gjøre opp for dette settes det en høyere risikopremie (rente) på lånet. Derfor er usikrede lån dyrere enn lån med sikkerhet.

 

Jo mindre lånet er, jo dyrere blir det. Derfor er det dyrere å handle på kreditt eller nedbetaling, enn å ta opp et forbrukslån.

Til gjengjeld kan pengene brukes på akkurat det man ønsker. Det stilles ingen krav til hva pengene skal gå til med mindre det er snakk om et refinansieringslån. Da skal pengene gå til nettopp refinansiering av eksisterende lån.

Axo finans

Søke om å låne penger

I dagens moderne samfunn er det vanlig å søke om å låne penger gjennom elektroniske kanaler. Långivere aksepterer at man både legitimerer seg og signerer lånedokumentene med BankID. Det er fortsatt mulig å sende dokumenter per post, men da må man regne med at det tar litt lengre tid å få pengene på konto.

 

Enkelte långivere frister med tilbud som “lån på dagen”, men man skal være forsiktig med å takke ja til slike tilbud. Som regel dreier det seg om smålån og kreditt, og slike lån er gjerne dyrere enn lån av større størrelse. Har du fått uforutsette utgifter som du trenger å betale raskt, lønner det seg å heller velge et forbrukslån med lav rente.

 

Søke om et forbrukslån

Er det forbrukslån som er mest aktuelt for deg? I så fall er du sikkert ute etter å finne det billigste lånet – akkurat som de fleste andre. I samarbeid med låneagenten Axo Finans hjelper vi deg med å få lavest mulig effektiv rente, raskt og effektivt. Slik foregår det:

 

  • Du fyller inn det elektroniske søknadsskjemaet
  • Søknaden blir videresendt til Axo Finans’ samarbeidspartnere
  • Axo Finans sammenligner de ulike låneavtalene
  • Du får det beste tilbudet i retur

 

Ved å sende søknaden videre til en rekke banker og långivere samtidig, er det långiverne som må konkurrere om å få deg som kunde – ikke omvendt. Dermed presses prisene ned. En søknad via Axo Finans er kostnadsfri for deg som kunde, og tilbudet er uforpliktende.

Mindre lån

Et forbrukslån går under betegnelsen mindre lån, selv om man kan få innvilget så mye som 500 000 kroner i Norge. De vanligste grunnene til at folk søker om forbrukslån er:

 

  • Betale uforutsette utgifter
  • Renovere eller oppgradere bolig
  • Realisere drømmer og planer

 

Det kan være praktisk å søke om et forbrukslån til situasjoner som ikke dekkes av et tradisjonelt boliglån.

 

Et typisk scenario er at man må til tannlegen og gjennomgå en større behandling enn man hadde planlagt. Enkelte behandlinger kan dekkes av staten, men i utgangspunktet skal voksne mennesker betale tannlegeregningen selv. Hvis regningen ble mye større enn du hadde forventet, og du ikke har satt av en tilstrekkelig økonomisk buffer, kan et forbrukslån være løsningen.

 

Andre typiske eksempler er at bilen må på verksted eller at hvitevarer takker for seg. Slike reparasjoner kan ikke vente fordi vi er helt avhengige av dem i hverdagen. Har du ikke mulighet til å overføre penger fra sparekontoen, kan et forbrukslån gi deg det spillerommet du trenger.

forbrukslån uten sikkerhet
Font Resize