Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

15,9% 100.000 o/5 år Kost40256 Tot140256

Lån til lav lånerente

En lav lånerente vil gi lavere totalkostnader, og være gunstig for deg som må betale lånet over en lengre periode.

Ønsker du en lavere lånerente enn den du har i dag, kan du enkelt gjøre dette ved å refinansiere gjelden din. Å refinansiere innebærer at du tar du opp et nytt lån for å innfri gammel gjeld – til fordel for en lavere rente og bedre lånevilkår.

 

Du kan også påvirke lånerenten ved endret livssituasjon og forbedret betalingshistorikk. Les mer om hvordan du kan få en lav lånerente.

Hva er en lånerente?

En lånerente er den endelige renten du får på lånet, og består av en nominell og effektiv rente.

 

Lånerenten kan på mange måter sammenlignes med en leiepris, hvor du betaler en viss prosent til banken for å kunne låne penger.

 

Renten er ofte årsbasert, noe som betyr at banken kun kan endre renten én gang hvert år.


Den nominelle renten

Den nominelle lånerenten kalles ofte for den individuelle renten. Den blir bestemt etter en individuell kredittvurdering banken foretar av deg, og kan bli påvirket av både livssituasjon og betalingshistorikk. Dette er grunnrenten på lånet, men den forteller deg ikke hva totalkostnadene kommer til å bli.


Den effektive renten

Den effektive lånerenten er den egentlige renten – og også den du bør forholde deg til. Den blir bestemt etter din individuelle rente pluss alle lånets totale kostnader. Det er denne lånerenten som forteller deg hva lånet kommer til å koste deg.

 

Du bør være oppmerksom dersom det er store forskjeller mellom den nominelle og den effektive renten. Det kan bety at lånet kommer med en del kostnader, og du vil trolig spare penger ved å sammenligne tilbudet med andre banker.

 

Hvordan kan du påvirke renten før du søker lån?

laveste lånerente

Ønsker du å påvirke lånerenten, kan du gjøre dette ved å vise til en god betjeningsevne. Dette kan blant annet innebære god kontroll på økonomien, som en god betalingshistorikk og ingen anmerkninger, samt en god årsinntekt og lav gjeldsgrad.

 

Har du alt dette på plass, men er fremdeles ikke fornøyd med renten du har fått i banken? Prøv å vise til andre lånetilbud dersom du har en spesifikk bank du ønsker å forholde deg til.

 

Har du fått et bedre tilbud et annet sted, kan dette påvirke banken der du er totalkunde. Da kan du prøve å forhandle på renten, og i mange tilfeller kan banken velge å gi deg et nytt tilbud fordi de ønsker å beholde deg som kunde.

 

Les mer: Vurderer du å ta lån? Dette bør du tenke på

Hvordan kan du påvirke renten ved refinansiering?

Har du allerede ett eller flere eksisterende lån, kan du påvirke renten ved å innfri de eksisterende lånene med et nytt lån.

 

Dette kan gi deg en bedre lånerente fordi:

 

  • Du får et nytt lånetilbud basert på oppdaterte opplysninger om din økonomiske situasjon
  • Du samler lånene i ett større lån med fleksibel nedbetalingstid

 

I et refinansieringslån betaler banken ut gjelden din, og du vil kun sitte igjen med en samlet nedbetalingsplan. Banken gir derfor ofte en lavere lånerente på lån til refinansiering enn de gjør på lån uten sikkerhet.

 

Du kan også søke om refinansiering med sikkerhet dersom du allerede har et boliglån. Her kan du da utvide boliglånet for å innfri gjelden din. Dette kalles ofte for “å bake gjelden inn i boliglånet”. Husk på at å heve boliglånet kun lønner seg dersom du betaler et høyere månedsbeløp, tilsvarende det du ville ha betalt på gjelden.

 

Les mer: Refinansiere forbruksgjeld

Hvordan kan du få en lavere boliglånsrente?

Refinansiering lav rente

Har du allerede et boliglån, kan du også refinansiere dette dersom du har hatt det en stund og din livssituasjon har endret seg.

 

For å få en lavere lånerente på eksisterende boliglån kan du:

 

  • Forhandle med banken
  • Flytte boliglånet til en annen bank

 

Er du på vei ut på boligmarkedet, og ser derfor etter et boliglån med en lav rente, kan du se etter banker som tilbyr ulike fordelsprogram:

 

  • Er du under 34 år, er det mange tilbydere som har boliglån for unge.
  • Er du medlem av en forening i Akademikerne, er det mange som gir lånetilbud basert på den lånerenten foreningene har forhandlet frem.
  • Mange banker tilbyr også en bedre boliglånsrente på førstegangskjøp

 

Har du vært totalkunde av banken din i flere år, kan du også forhandle boliglånsrenten basert på kundeforholdet.

Sammenlign lånetilbud for å finne den beste renten for deg

Å sammenligne lånetilbud kan gi deg en lav lånerente, og i de tilfellene banken eller långiveren vet at du sammenligner tilbud, kan du ofte få en bedre rente.

 

Bruker du en låneformidlingstjeneste, vil bankene som er med på tjenesten konkurrere om å få akkurat deg som kunde.

 

En låneformidlingstjeneste tilbys som oftest av en låneformidler eller en låneagent som samarbeider med flere banker og långivere. De videreformidler lånesøknaden din til alle sine samarbeidspartnere samtidig. Dermed er de låneagenten som forhandler lånetilbudene for deg, og du får oppgitt det beste tilbudet.

 

Vår samarbeidspartner Axo Finans tilbyr en sammenligningstjeneste der du både kan søke og sammenligne lån ved å fylle ut kun én elektronisk søknad. Ønsker du å refinansiere smålån og dyre kreditter, kan du krysse av for dette i søknaden og fylle ut de nødvendige opplysningene. Axo Finans vil så ta seg av resten. Å sammenligne lån gjennom tjenesten til Axo Finans er helt kostnadsfritt, trygt og uforpliktende.

 

Ved å sammenligne lånetilbud kan du få en bedre oversikt over lånemarkedet, få tilbud om en lav lånerente og velge det tilbudet som passer best for deg og dine behov.

 

Font Resize