Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

15,9% 100.000 o/5 år Kost40256 Tot140256

Søke lån

Å søke lån kan gi en økonomisk frihet i en kort periode og ved behov, og kan noen ganger til og med være lønnsomt med det rette formålet.

I dagens hav av långivere og banker er det ikke så lett å vite hvilket lån som passer deg best. Har du planer om å søke forbrukslån i nærmeste fremtid, kan sammenligningstjenester og formidlingstjenester peke deg i riktig retning om hva som kan være mest lønnsomt.

I samarbeid med finansagenten Axo Finans skal vi i denne artikkelen gi deg noen gode råd og tips til hva du bør se etter når du skal søke lån.

 

Hvorfor låne?

Det finnes ulike grunner til at noen har behov for å søke lån, men det er viktig å huske på at det koster penger å ta opp lån. Alle lån kommer med renter, gebyrer og avdrag som skal betales til et avtalt tidspunkt. Det er derfor en stor forpliktelse å inngå en låneavtale. Et ønske om å søke forbrukslån kan dukke opp uanmeldt, men det å ta et lån burde tenkes nøye gjennom. Her kan det være lurt å veie kostnader opp mot verdier, og tenke over hva som er lønnsomt for deg å låne.

De vanligste grunnene til å søke forbrukslån er:

 • Refinansiering av dyre kredittkort og smålån
 • Realisering av prosjekter
 • Ferier
 • Arrangement
 • Oppussing
 • Muligheten til å kjøpe seg for eksempel TV, PC eller lignende
 • Uforutsette kostnader

Refinansiering

Du får trolig mest igjen for lånet ved å søke lån til refinansiering. Dersom du sitter på mange dyre smålån og kreditter vil et refinansieringslån gi deg lavere rente og færre gebyrer. Dette vil spare deg for penger hver måned.

Å søke lån til refinansiering betyr å søke om et stort nok lån som kan betale ut din eksisterende gjeld. Gammel gjeld fører ofte med seg dyre renters-renter og mange unødvendige kostnader, og alle disse til sammen kan utgjøre store summer i løpet av et år. Alle lån kommer nemlig med kostnader og gebyrer, men noen lån kommer med flere enn andre. Eksempler på dette kan være termingebyrer, bruksgebyr (kredittkort), etableringsgebyr, kortgebyr osv. Med refinansiering vil du kun ha ett lån med gebyrer og eventuelle kostnader, og med et av de beste refinansieringslånene på markedet vil disse også være minimale.

Når du søker om et refinansieringslån, er det vanlig at banken eller långiveren tar seg av utbetalingen. Det vil si at du må oppgi alle opplysninger som resterende beløp og annen betalingsinformasjon til de eksisterende lånene din i den nye lånesøknaden. Dersom du får lånesøknaden innvilget, vil banken/långiveren samle all gjeld – og du vil sitte igjen med kun ett lån. For mange kan dette oppleves som en stor befrielse, fordi det gir en bedre økonomisk oversikt og en motivasjon til å betale ned gjelden.

Axo Finans

Hva bør du se etter når du skal søke lån?

Det finnes mange aktører som tilbyr lån i dag, og det kan derfor være vanskelig å vite hvem som kan gi deg det beste lånetilbudet. Her anbefaler vi at du undersøker markedet før du takker ja til et tilbud.

 

Når du skal undersøke lånetilbud, bør du blant annet se etter:

 

 • Nominell og effektiv rente
 • Gebyrer
 • Alle kostnader
 • Fleksibel nedbetalingstid

 

Du kan enkelt sammenligne lånetilbud ved å kontakte en låneformidlingstjeneste, slik som vår sarmarbeidspartner Axo Finans. Da fyller du ut kun én lånesøknad og finansagenten vil ta seg av forhandlingene.

 

Les mer: Alt du trenger å vite om lån

Hvor kan du søke lån?

Er du usikker på hvor du kan få det beste lånetilbudet, kan du søke lån gjennom en låneformidler som Axo Finans. Dette er en finansagent som hjelper deg med å sammenligne ulike lånetilbud, og alt du behøver å gjøre er å fylle ut en elektronisk søknad. Her må du oppgi at du ønsker å refinansiere dersom du skal bruke lånet til dette. Deretter vil finansagenten sende søknaden videre til flere banker og långivere.

 

Ved å benytte deg av en låneformidlingstjeneste kan du enkelt finne det beste lånetilbudet for deg. Axo Finans samarbeider med noen av de beste bankene og långiverne i landet, og ønsker å hjelpe kundene med å få det beste lånetilbudet. Når Axo Finans har mottatt svar fra alle sine samarbeidspartnere, vil en rådgiver se på hvilket tilbud som egner seg best for deg og presentere dette tilbudet for deg.

 

Tjenesten til Axo Finans er en helt uforpliktende og kostnadsfri sammenligningstjeneste. Du får raskt svar og står helt fritt til å takke nei dersom du ombestemmer deg.

Font Resize