Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

15,9% 100.000 o/5 år Kost40256 Tot140256

Refinansiering

Har du mistet økonomisk oversikt fordi du har flere kredittkort og forbrukslån, og får flere regninger i måneden? Visste du at det er mulig å samle alt dette under ett lån?

Hvordan kan refinansiering være lønnsomt? Det skal vi ta en nærmere titt på i denne artikkelen.

Å samle all gjeld kan spare deg for unødvendige kostnader samt gi deg en bedre økonomisk oversikt. I denne artikkelen skal vi ta en nærmere titt på hvordan refinansiering kan være nyttig.


Hvordan fungerer egentlig refinansiering?

Axo Finans

Når du søker om et lån for å betale ut eksisterende gjeld, kalles dette refinansiering. De aller fleste utlånere tilbyr dette, enten ved at du søker om høyere boliglån for å få kredittgjelden betalt ut, eller ved å søke et forbrukslån.

 

Når du søker om et refinansieringslån, er det vanlig at banken eller långiveren tar seg av utbetalingen av den gamle gjelden for deg. Det vil si at du må oppgi alle opplysninger som resterende beløp og annen betalingsinformasjon til de eksisterende lånene din i den nye lånesøknadene.

 

Dersom du får lånesøknaden innvilget vil du sitte igjen med kun ett lån. For mange kan dette oppleves som en stor befrielse fordi det gir en bedre økonomisk oversikt og en motivasjon til å betale ned gjelden.

Hva er et kredittlån?

Et kredittlån er et bredt begrep som gjerne brukes om gjeld som smålån, forbrukslån og kredittkort. Alle lån kommer med en nominell rente, en effektiv rente og ulike kostnader og gebyrer. Vi skal gå litt i dybden på hva disse begrepene innebærer.


Nominell rente

Den nominelle renten er grunnrenten på lånet. En nominell rente blir satt etter markedet, og banken/långiveren bestemmer selv hva denne skal være (så lenge den følger Sentralbankens rente som er den renten banken/långiveren får når de låner penger der. Dette er et noe omfattende område som vi ikke skal gå nærmere inn på i denne artikkelen).

 

Den nominelle renten kan også bli satt etter en individuell vurdering av kundens økonomiske situasjon og hvorvidt det er høy eller lav risiko å innvilge et lån til kunden. Det kan være verdt å merke seg at det kun er låneprodukter som kommer med en individuell rente.

 

Ved å refinansiere kan du også få tilbud om en bedre nominell rente enn den du har på de ulike lånene og kredittkortene dine. Dette kan være fordi din livssituasjon har endret seg og fordi du i et refinansieringslån vil bruke lånet til å betale ned eksisterende gjeld. Lånet ditt har da et formål, og dermed kan det være en lavere risiko for banken å låne deg pengene.


Effektiv rente

Den effektive renten er den nominelle renten pluss alle kostnader og gebyrer. Det er denne renten som forteller deg hva kredittkortet eller lånet kommer til å koste deg totalt eller dersom du velger å utsette betalingen.

 

Kredittkort har som oftest en del høyere effektiv rente og flere kostnader enn lån, men til gjengjeld har kortene ofte en 40-50 dagers betalingsfrist før disse begynner å påløpe. Kredittkort bør derfor ikke brukes som lån, men som en rask betalingsløsning for en kortere periode. Når du overskrider betalingsperioden, vil det raskt bli dyrt.


Kostnader og gebyrer

Alle lån kommer med kostnader og gebyrer, men noen lån kommer med flere enn andre. Eksempler på dette kan være termingebyrer, bruksgebyr (kredittkort), etableringsgebyr og kortgebyr. Ved å samle gammel gjeld vil du kun ha ett lån med gebyrer, og med det beste lånet vil også disse være minimale.


Hvor kan jeg søke om refinansiering?

Man som har refinansiert og har råd til ferie

De aller fleste banker og långivere tilbyr refinansieringslån.

 

Du kan enkelt søke gjennom en låneformidler som Axo Finans. Låneagenten hjelper deg med å sammenligne ulike lånetilbud på dine vegne. Alt du behøver å gjøre er å fylle ut en elektronisk søknad. Her må du også oppgi at du ønsker å refinansiere. Deretter vil låneformidleren sende søknaden videre til flere banker og långivere.


Søk refinansiering gjennom en låneagent

 

Ved å benytte deg av en låneformidlingstjeneste får du det beste refinansieringslånet for deg. Axo Finans samarbeider med noen av de beste bankene og långiverne i landet, og ønsker å hjelpe kundene med å få det beste lånetilbudet.

 

Låneformidlingstjenesten til Axo Finans er helt uforpliktende og kostnadsfri.

 

Hva som er det beste refinansieringslånet for deg avhenger av din personlige økonomi og betalingshistorikk. Det er derfor viktig at lånesøknaden fylles ut med korrekte opplysninger. Når Axo Finans har mottatt svar fra sine samarbeidspartnere, vil en rådgiver se på hvilket tilbud som egner seg best for deg og presentere dette tilbudet for deg.

Font Resize