Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

15,9% 100.000 o/5 år Kost40256 Tot140256

Beste refinansiering

Ved å refinansiere gjeld kan du spare tusenvis av kroner, spesielt hvis du betaler ned på flere gjeldsavtaler samtidig.

I samarbeid med låneagenten Axo Finans får du hjelp til å finne beste refinansiering

Dette er refinansiering

Å refinansiere betyr at man tar opp et lån som brukes til å slette eksisterende lån, og deretter får et nytt gjeldsbrev. For at det skal være gunstig å refinansiere må man få en ny avtale med en lavere effektiv rente samt bedre vilkår og betingelser enn hva man har hatt tidligere. Enkelt forklart er refinansiering det samme som å erstatte eksisterende gjeld med ny gjeld.

Les mer: Refinansiere forbrukslån

Det er spesielt gunstig å refinansiere i tilfeller hvor man har mye usikret gjeld som man betaler ned på samtidig. Dette kan for eksempel være smålån, kredittkort, avbetaling, forbrukslån og tilsvarende. Slike gjeldsavtaler er kjent for å ha svært høye rentesatser, og dersom det totale lånebeløpet er høyt kan en justering av renten ha veldig mye å si for totalkostnaden.

 

Fordeler med refinansieringslån

Et refinansieringslån er skreddersydd for nettopp refinansiering, og forutsetter at pengene går til å betale eksisterende gjeld. For privatpersoner med flere smålån og usikret gjeld, er refinansiering ofte den beste løsningen når gjelden blir vanskelig å håndtere. Ved å samle gammel gjeld i et nytt lån får man kun en faktura å forholde seg til, og bedre oversikt over privatøkonomien.

Refinansiering kan være gunstig for de som ikke har problemer med å håndtere gjelden. Det er nemlig mulig å forhandle fram en bedre rente med banken, spesielt hvis man samler smålån i et enkelt, større lån.

 

Forskjellen på forbrukslån og refinansiering

Et forbrukslån er nesten det samme som et refinansieringslån, med noen forskjeller:

 • Refinansieringslånet har lavere rente
 • Søknadsprosessen er litt annerledes
 • Forutsetning for å få lånet er at pengene skal gå til refinansiering
Axo Finans

Samle lån i et større lån

Det er spesielt lønnsomt å refinansiere gjeld når man betaler ned på mange lån samtidig. Årsaken til dette er at långiverne vanligvis gir en bedre rente, jo høyere lånet er. Betaler du for eksempel ned på flere kredittkort og forbrukslån samtidig, kan du samlet sett få lavere rente og færre gebyrer ved å samle gjelden i et større lån.

Noen sparer tusenvis på å refinansiere sine gjeldsavtaler – ikke bare i totalkostnader, men hver eneste måned. Ved å kutte i gebyr- og rentekostnadene får man en mer oversiktlig økonomi, større mulighet til å spare penger og man kan bli gjeldsfri raskere.

 

Beste refinansiering

Dersom du har bestemt deg for å refinansiere, er du sikkert ute etter markedets beste tilbud. Dette er et fornuftig mål – refinansieringen vil nemlig bare lønne seg dersom du får tilbud om en bedre avtale enn hva du har hatt tidligere. I samarbeid med låneagenten Axo Finans kan du sende inn en søknad om refinansiering helt uforpliktende, og få svar på om det vil lønne seg i løpet av kort tid.

Dette bør du se etter i jakten på beste refinansiering:

 • Er effektiv og nominell rente lavere enn hva du betaler i dag?
 • Følger det gebyrer med lånet, og hva er i så fall disse?
 • Er låneavtalen fleksibel med rom for utsettelse?
 • Hvor lang er nedbetalingstiden?
 • Er månedskostnaden lavere enn det du samlet sett betaler i dag?

Refinansiering via en låneagent

Du taper ingenting på å søke om refinansiering via en låneagent – faktisk koster det deg ikke en eneste krone. Samtidig vil det spare deg for mye tid, og du får profesjonell hjelp til å finne den beste avtalen. For vanlige mennesker er det ikke lett å forstå seg på finansielle termer og uttrykk. En gjeldsavtale kan være både komplisert og lang, og det kan være en fordel med profesjonell bistand når det er snakk om økonomiske avtaler.

 

Hvilken låneagent skal jeg velge?

Uansett hvilken låneagent du benytter deg av, er det greit å undersøke at de følger Finanstilsynets retningslinjer for forsvarlig utlånspraksis. Da kan du være sikker på at du har med en profesjonell aktør å gjøre, og at du er i gode hender. Noen kjennetegn på en god låneagent er:

 • Følger Finanstilsynets retningslinjer
 • Har begrensninger på hvor mye man kan låne
 • Setter krav til den som søker
 • Har gode kontakter i finansbransjen

En låneagent er pliktig til å opplyse om hvilke banker og utlånere man samarbeider med. Informasjon om dette bør derfor være lett tilgjengelig på deres nettsider. Kundeservice og personlig oppfølging er andre ting som kjennetegner en god låneagent, så det kan være en fordel å sjekke hva andre kunder har sagt om tjenesten.

 

Refinansiering hos en låneagent betyr:

 • Du får presentert det beste tilbudet, uforpliktende og kostnadsfritt
 • Bedre oversikt over privatøkonomien
 • Mulighet til å bli kvitt dyre gjeldsavtaler raskere

Det er uforpliktende å søke refinansiering via en låneagent. Du kan spare mye penger, og du får profesjonell hjelp på dagen.

Kvitt deg med gammel gjeld

Kredittkort og smålån betyr ofte mange gebyrer og høye kostnader. Årsaken til dette er at denne typen lån er ment som kortsiktige lån, og at renten dermed er høyere enn på vanlige forbrukslån.

Dersom gjelden blir stående ubetalt, vil rentene og kostnadene etterhvert begynne å løpe. Du vil også få det som heter renters-rente, noe som medfører høyere kostnader totalt sett.

Kredittkort kan være praktisk som raske betalingsløsninger for kortere perioder, men bør ikke brukes som lån. Dersom du overskrider betalingsfristen og utsetter betalingen, vil det påløpe gebyrer og renter. Derfor er det lønnsomt for deg med kredittkortregninger å refinansiere gjelden, slik at du får en lavere rente og færre kostnader.

Les mer: Refinansiere forbruksgjeld

Ta tilbake kontrollen over økonomien

Ved å refinansiere smålån og gammel gjeld, kan du ta tilbake kontrollen over økonomien din. Å leve i økonomisk uvisshet kan være svært stressende og gå utover livskvaliteten din. I samarbeid med låneagenten Axo Finans ønsker vi å hjelpe deg med å bli kvitt gjelden raskere, slik at du kan gjenvinne kontroll over helse og økonomi.

Et refinansieringslån gjør kostnadene dine oversiktlige fordi du bare får en nedbetalingsplan å forholde deg til. Ved å inngå en avtale om lavere rente, kan du spare mange penger hver måned og bli gjeldsfri fortere.

Refinansiere dyre lån
Font Resize