Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

15,9% 100.000 o/5 år Kost40256 Tot140256

Er refinansiering lurt?

Ja – er det korte svaret. Les videre for å finne ut av hvorfor refinansiering er lurt.

Axo Finans

Nedbetaling av gjeld

Refinansiering er aktuelt for alle som har tatt opp lån eller er i en prosess med å betale ned gjeld. Refinansiering innebærer at man tar opp et nytt lån med bedre vilkår enn man har på sitt eksisterende lån – for eksempel en lavere rente, færre gebyrer eller en mer fordelaktig nedbetalingsplan.

Det nye lånet brukes til å nedbetale det gamle lånet i sin helhet, enten hos samme bank eller fra en bank til en annen. Formulert på en annen måte kan vi si at refinansiering betyr å erstatte et gammelt lån med et nytt og bedre lån.

Bli kvitt gjelden raskere

Du blir altså ikke kvitt lånet, men du kan bli kvitt gjelden raskere. Bedre vilkår innebærer for eksempel lavere rente eller færre gebyrer. Det er nemlig slik at renten varierer fra bank til bank, og ikke minst fra dag til dag. Et lån du tok opp i fjor, kan i dag ha en dårlig rente. Ved å redusere de månedlige utgiftene på lånet kan du bli kvitt gjelden raskere.

Les mer: Refinansiering

Samle flere smålån

Refinansiering innebærer også å samle flere smålån i et nytt og større lån. Også her er målet å oppnå bedre vilkår og redusere utgiftene knyttet til lånet, men en kanskje vel så viktig motivasjonsfaktor er muligheten til å ta tilbake kontrollen over økonomien.

Kontroll over usikret gjeld

Når man skal samle flere lån, er det vanligvis snakk om usikret gjeld – som forbrukslån, kredittkort og smålån. Har man kredittkortgjeld og et eller flere forbrukslån, vil alle gjeldsposter samles i det samme refinansieringslånet.

Slik kan man få en lavere rente på den samlede gjelden og kutte doble gebyrkostnader. Særlig gebyrene kan man spare mye penger på gjennom en refinansiering.

Bedre oversikt over økonomien

Refinansiering gir låntakeren bedre oversikt over egen økonomi. Har man flere ulike fakturaer, termingebyrer og renter, er det fort gjort å miste kontrollen over økonomien. Ved å samle gjelden i et nytt og større lån, får man kun én faktura, én rentesats og bare ett sett med gebyrer – altså en mer forutsigbar og oversiktlig privatøkonomi.

forbrukslån med lav rente

Er refinansiering lurt?

Dersom du har tatt opp et lån uten sikkerhet, eller har flere gjeldsavtaler som du betaler ned på parallellt, er svaret ja – det er lurt å refinansiere. Du kan refinansiere i et nytt lån uten sikkerhet, eller du kan refinansiere med sikkerhet i fast eiendom.

Har du boliglån kan det også være aktuelt å refinansiere. Dette gjør du ved å forhandle lånets betingelser med banken din, eller forhøre deg med andre banker om de kan gi deg et bedre tilbud.

Ønsker du å refinansiere?

En refinansiering gjennomføres kun hvis det er mulig å få et bedre tilbud.

Sikre deg et best mulig tilbud ved å søke refinansiering via en finansagent. Da får du profesjonell hjelp til å sammenligne lånetilbud hos ulike banker, slik at du kan finne det beste tilbudet som finnes på markedet akkurat nå – tilpasset deg og din økonomi.

Axo Finans er en finansagent som samarbeider med flere av Skandinavias beste banker. På denne måten sikrer vi konkurranse på markedet, og deg det beste lånetilbudet.

Refinansiering av forbruksgjeld er lurt for deg som ønsker å spare penger, bli kvitt gjelden raskere eller få en mer oversiktlig økonomi. I samarbeid med låneagenten Axo Finans hjelper vi deg med å finne de beste refinansieringslånene.

Send inn en uforpliktende søknad i dag!

Font Resize