Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 15,9%, 100.000 o/5 år, kostnad: 40.256, Totalt: 140.256.

Lån til refinansiering

Å søke lån til refinansiering kan gi deg en bedre oversikt over utgiftene dine, færre kostnader og en lavere rente.

Kredittgjeld er den dyreste gjelden du kan ha, men også den man ofte nedprioriterer. Har du flere smålån og kredittkort med utestående beløp, kan du spare mye på å samle alle dine lån under et felles lån.

En oversiktlig hverdagsøkonomi

Å låne til refinansiering betyr at du søker om et nytt lån for å betale ut eksisterende lån. Slik blir hele gjelden samlet på en faktura, og mange opplever at de får bedre kontroll over hverdagsøkonomien med kun ett lån å forholde seg til.

 

Refinansiering kan gi fordeler som:

 

  • Lavere kostnader og færre gebyrer
  • Bedre lånevilkår
  • Økonomisk kontroll
  • Bedre rente
  • Fleksibel nedbetalingsplan

 

Har du en dyr kredittgjeld som mange smålån og kredittkort, kan du spare mye penger på å kun ha ett stort lån istedenfor mange små.

 

På denne måten vil du også få muligheten til å omprioritere månedlige utgifter slik at du raskere kan betale ned gjelden din.

Ta refinansieringslån – hvordan lønner det seg?

Refinansieringslån

Lån og kredittkort kommer med gebyrer som for eksempel etableringsgebyr, fakturagebyr, termingebyr, forsinkelsesgebyr og purregebyr. Lånene kommer også med ulike renter, og når du har flere lån du betaler på samtidig kan totalsummen av alle disse kostnadene bli svært høye. Derfor lønner det seg å få alle dine lån samlet under et refinansieringslån.

 

Ved å samle hele gjelden din i et nytt lån, kan du spare mye penger fordi du får en bedre rente, færre gebyrer, en fleksibel nedbetalingsplan og bedre lånevilkår.

 

Kredittkort, handlekontoer og andre smålån har også en høyere rente enn forbrukslån, da disse er ment som kortsiktig lån med en kortere nedbetalingsperiode. Bruker du lenger tid enn planlagt og betaler kun minstebeløpet på disse lånene, vil de etterhvert koste deg mye mer på grunn av den høye renten.

En lavere rente gir lavere totalkostnader

All gjeld kommer med renters-rente, effektiv rente, gebyrer og unødvendige kostnader. Kredittgjeld som smålån, handlekontoer og kredittkort har ofte en høyere rente enn andre typer lån.

 

Den høyere renten skyldes delvis at banken behøver en form for sikkerhet for å ikke miste kapital i de tilfellene noen ikke tilbakebetaler.

 

Renten sørger dermed for at banken ikke går i underskudd.


Effektiv og nominell rente

 

Alle lån har en nominell og en effektiv rente

 

Den nominelle renten er grunnrenten på lånet, og omfatter ikke alle kostnadene ved lånet. Den er ofte markedsbasert, men blir også satt etter en individuell kredittvurdering gjort av bankene som vurderer din situasjon og dine kredittopplysninger.

 

Det vil si at man ikke kan si noe om hvilken rente en blir tilbudt før man har sendt inn en lånesøknad.

 

Den effektive renten er den nominelle renten pluss alle gebyrer og kostnader.

 

Når du søker lån til refinansiering, får du tilbud om en lavere nominell rente sammenlignet med den du har på kredittgjelden din. Dette er fordi du søker om et større lån med en lenger nedbetalingsperiode og fordi lånet har et formål. I tillegg er det banken som tar seg av utbetalingen av lånene du ønsker å bli kvitt, og lånet regnes dermed som mindre risikofylt.

 

Les mer: Refinansiere forbruksgjeld

Vår samarbeidspartner Axo Finans hjelper deg med refinansiering

Refinansieringslån

Ønsker du å spare mest mulig penger på et refinansieringslån, kan du søke lån til refinansiering gjennom en låneformidlingstjeneste.

 

Font Resize