Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

15,9% 100.000 o/5 år Kost40256 Tot140256

Refinansiere dyre lån

Det er lurt å refinansiere dyre lån. Samle eksisterende lån og gjeld for å få bedre oversikt over økonomien.

Klarer du å forhandle fram en lavere rente, kan du kutte rentekostnadene og dermed spare penger hver eneste måned.

Det lønner seg å refinansiere lån

For deg som har forbruksgjeld og andre dyre lån, er refinansiering den enkleste måten å spare penger på. I dag er det ikke uvanlig å bruke kredittkort og smålån som betalingsmidler, eller å handle møbler, klær, ferie eller andre ting på avbetaling. Dette er eksempler på dyre lån uten sikkerhet. Går du glipp av en innbetaling, kan det koste deg dyrt.

Noen store fordeler ved å refinansiere dyre lån er:

  • Reduserte månedlige kostnader
  • Bedre økonomisk oversikt
  • Kun én faktura
  • Kun én bank/långiver
  • Potensielt en mer fleksibel nedbetalingsplan
  • Potensielt bedre betingelser og vilkår


Ikke drukne i gjeld

Føler du at du har mistet kontroll over den dyre gjelden? I så fall bør du undersøke mulighetene for å refinansiere lånene. Ved å samle all forbruksgjelden i ett enkelt lån, får du bedre oversikt over økonomien og kan gjenvinne kontrollen.

Da får du bare en rentesats å forholde deg til, ett sett med gebyrer og en nedbetalingsplan. Dette er en god løsning for deg som føler at gjelden vokser, og alt du gjør er å betale renter.

Samle lån

Glad familie som har lånt penger via axo finans

De fleste långivere er villige til å tilby en lavere rente, jo høyere lånebeløpet er. Det vil derfor alltid lønne seg å betale ned på et stort lån fremfor flere smålån. Er du i en situasjon hvor du betaler ned forbruksgjeld fordelt på flere lån, har du potensielt mye å spare på å refinansiere. Noen eksempler på forbruksgjeld er kredittkort, avbetaling, smålån og forbrukslån.

 

Les mer: Spare penger refinansiering

 

Ikke alle tenker over at det er mulig å samle gjelden, og dermed kutte alle unødvendige utgifter forbundet med renter, gebyrer og andre avgifter. Ved å samle smålån og gjeld kan du kutte doble kostnader til faktura- og termingebyr, og du får bare en rentesats å holde styr på. Dermed får du bedre oversikt over utgiftene dine, og større økonomisk spillerom. Dette forutsetter naturligvis at du får tilbud om en lavere rente.

Dette må du vite om renter

Renter er kostnaden for å låne penger, og blir vanligvis oppgitt som prosent per år av det utestående lånebeløpet. Dersom du låner penger av en bank eller långiver, må du betale for å benytte deg av denne tjenesten. I motsatt fall: Dersom du setter inn penger på en bankkonto, er det banken som betaler deg renter for at du oppbevarer penger hos dem.

Nominell og effektiv rente

Det er to rentebegrep som det er viktig å vite noe om:

 

  • Nominell rente
  • Effektiv rente

 

Nominell rente er lånets grunnkostnad, og styres delvis av markedspris og delvis av långivers interne reglement. Den effektive renten omfatter nominell rente, i tillegg til alle andre kostnader som følger med lånet. Dette kan for eksempel være faktura- og termingebyr. Hvis du vil vite hva lånet faktisk kommer til å koste, må du derfor se på effektiv rente.

Slik finner du et nytt lån med lavere rente

Refinansiere dyre lån

Den nominelle renten får man ikke gjort så mye med – denne rentesatsen er allerede bestemt, og er ikke åpen for forhandlinger. Den effektive renten kan derimot variere, fordi denne bestemmes på bakgrunn av långivers risikovurdering av hver enkelt søker.

 

Når du skal søke om refinansiering, gjør du derfor lurt i å sammenligne forskjellige långiveres tilbud om effektiv rente.

 

I samarbeid med låneagenten Axo Finans får du hjelp med refinansiering av gjeld og sammenslåing av lån. Mange banker og långivere vil hevde at de har den laveste renten, men sannheten er at man ikke kan finne ut av hvem som har det beste tilbudet uten å sammenligne. Her kommer Axo Finans inn i bildet.

Axo Finans sammenligner refinansieringslån

Når du søker om lån hos en låneagent som Axo Finans, er det ikke låneagenten som utsteder lånet. Derimot blir søknaden videresendt til en rekke banker og långivere. Disse vil konkurrere om å gi det beste tilbudet, og låneagenten vil i sin tur sammenligne svarene som kommer i retur. Som sluttkunde mottar du det beste tilbudet. Det er derfor en enkel sak å se om du har noe å spare på å refinansiere dyre smålån.

 

Axo Finans’ tjenester er gratis for låntakere, og tilbudet er helt uforpliktende. Du har derfor ingenting å tape, men alt å vinne, på å søke om refinansiering via Axo Finans.

Font Resize