Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

15,9% 100.000 o/5 år Kost40256 Tot140256

Refinansiere forbruksgjeld

Å refinansiere betyr å ta opp et lån for å dekke eksisterende gjeld. Slik får du bedre betingelser og vilkår samt færre kostnader.

Å refinansiere forbruksgjeld kan spare deg for månedlige kostnader og gi deg en bedre økonomisk oversikt. Les videre for å lære mer om hvordan refinansiering kan være lønnsomt og hvordan det å sammenligne refinansieringslån kan gi deg en lavere rente.

Hva betyr refinansiering?

 

Tar du opp eller utvider et lån for å betale ut forbruksgjeld, kalles dette refinansiering. De aller fleste banker tilbyr dette, enten ved at du søker om høyere boliglån for å få kredittgjelden betalt ut eller ved å søke et forbrukslån.

 

Ved refinansiering er det vanlig at utlåneren tar seg av utbetalingen. I søknaden må du da vanligvis oppgi alle opplysninger knyttet til forbruksgjelden din, som resterende beløp og annen betalingsinformasjon. Får du lånesøknaden innvilget, vil banken/långiveren ta seg av betalingen, og du vil sitte igjen med kun ett lån med helt nye vilkår og betingelser. For mange kan dette oppleves som en stor befrielse, fordi det gir en bedre økonomisk oversikt og en motivasjon til å betale ned forbruksgjelden raskere.

 

Du blir ikke gjeldfri av å refinansiere, men du vil muligens nå målet tidligere enn forventet OG spare penger.

 

Hvilke fordeler kan du oppleve?

Alle lån og forbrukslån kommer med en nominell og effektiv rente samt kostnader, gebyrer og noen ganger renters-renter. Har du flere smålån, kredittkort og gammel forbruksgjeld, vil alle disse utgjøre store månedlige kostnader. Ved å refinansiere vil du derimot kun ha ett lån, med en rente og eventuelle andre kostnader å forholde deg til.

 

Ved å refinansiere forbruksgjeld vil du oppleve fordeler som:

 

  • Reduserte månedlige kostnader
  • En bedre økonomisk oversikt
  • Kun én faktura å forholde deg til
  • Kun én bank/långiver
  • En fleksibel nedbetalingsplan
  • Bedre betingelser og vilkår

 

Refinansiering passer for deg som har flere dyre smålån og kredittkort, og som kanskje har mistet litt økonomisk oversikt. Et refinansieringslån passer også for deg som ønsker lavere månedlige utgifter og som er opptatt av å ikke betale mer enn du må. Å ha kun ett lån å betale på kan dessuten gjøre det lettere å nå målet om å bli gjeldfri, fordi den oversiktlige betalingsplanen viser deg akkurat når du har betalt ned alt.

Axo Finans

Hva er forskjellen på et forbrukslån og et refinansieringslån?

Et forbrukslån er et lån du kan få uten å måtte oppgi noen spesiell grunn. Du vil få pengene overført til din konto i løpet av kort tid, og du står fritt til å bruke lånet på det du vil. Med et refinansieringslån må du oppgi alle opplysninger om forbruksgjelden du ønsker å få betalt ut til långiveren. I tillegg til personlige opplysninger må du også oppgi:

 

  • Beløp og bank på kredittene, samt eventuell resterende nedbetalingsperiode
  • Om du ønsker å låne ekstra til andre utgifter

 

Du vil ikke få pengene direkte på kontoen din (med mindre du låner ekstra) når du får innvilget et refinansieringslån. Banken eller långiveren vil betale ut gjelden for deg, og du får et nytt, samlet lån å forholde deg til.

Slik finner du lånetilbud

Ønsker du å refinansiere smålån og kreditter din kan du gjøre dette på to måter:

 

  1. Utvide boliglånet ditt
  2. Søke forbrukslån

 

Søker du forbrukslån for å refinansiere, vil du som oftest få en lavere rente enn ved et vanlig forbrukslån fordi lånet går til noe spesifikt.

 

Benytt deg av sammenligningstjenesten til Axo Finans for å finne det beste tilbudet

 

For å finne det beste refinansieringslånet, kan du sammenligne lånetilbud gjennom en låneformidler som vår samarbeidspartner Axo Finans. Alt du behøver å gjøre er å fylle ut kun en elektronisk søknad, hvor du også oppgir nødvendige opplysninger for å kunne refinansiere. Deretter vil finansagenten sende søknaden videre til flere utlånere.

 

Hva som regnes som det beste lånet for deg, baserer Axo Finans på de opplysningene du oppgir i søknaden. Det er derfor viktig at denne fylles ut etter beste evne. Når Axo Finans har mottatt svar fra sine samarbeidsbanker og långivere, vil en rådgiver se på hvilket tilbud som egner seg best for deg og presentere dette tilbudet for deg. Det koster ingenting å benytte seg av en sammenligningstjeneste og det er selvfølgelig også helt uforpliktende.

Axo Finans
Font Resize