Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

15,9% 100.000 o/5 år Kost40256 Tot140256

Refinansiere forbrukslån

Har du mange smålån og dyre kredittkort? Eller har du mistet oversikt over gjelden din fordi du har for mange fakturaer å forholde deg til?

Da kan det lønne seg for deg å refinansiere forbrukslån. Dette gjør deg ikke gjeldfri, men kan spare deg for tusenlapper samt gi deg en økonomisk oversikt.


Slik fungerer refinansiering

Å refinansiere forbrukslån med et nytt lån betyr helt enkelt at du søker om å få et forbrukslån til å betale ut eksisterende gjeld. Fordelen med dette er at du kun har en faktura å forholde deg til i måneden, samt muligheten til å kvitte deg med fordyrende renter og kostnader.

 

Ved å refinansiere forbrukslån får du samlet all gjeld under ett lån, noe som gir deg en bedre økonomisk oversikt og trolig en større motivasjon til å nedbetale gjelden din.

 

De aller fleste banker og långivere som tilbyr forbrukslån tilbyr også refinansiering. Du benytter samme lånesøknad, men oppgir i tillegg informasjon om den gjelden du ønsker å kvitte deg med. Banken vil så betale ut eksisterende gjeld for deg med et nytt lån. Det kan være viktig å understreke at dette ikke gjør deg gjeldfri, men at du ved nytt lån får et helt nytt lån med en lavere rente og færre totalkostnader.

Refinansiere dyre lån

Derfor bør du kvitte deg med gammel gjeld

Eldre kredittlån og ubetalte kredittkortregninger betyr ofte mange gebyrer og høye kostnader. Dette er fordi denne typen lån egentlig er ment som et kortsiktig lån, og har derfor ofte høyere rente enn eksempel et vanlig forbrukslån.

Kvitt deg med gammel gjeld og spar penger på sikt. Slik kan du bruke pengene til det du har lyst til i stedet.

Når gjelden står ubetalt, vil rentene og kostnadene etterhvert løpe. Du vil også få det som heter renters-rente. I prinsippet betyr dette høyere totalkostnader og at gjelden plutselig er mye dyrere enn hva den var til å begynne med.


Refinansier gamle forbrukslån med et nytt lån

Ved å refinansiere forbrukslån kan du få tilbud om en bedre nominell rente enn den/de du allerede har på de ulike lånene og kredittkortene dine. Dette kan skyldes at din livssituasjon har endret seg, og fordi du i et refinansieringslån vil bruke lånet til å betale ned eksisterende gjeld. Lånet ditt har da et formål, og dermed vil det være en lavere risiko for banken eller långiveren å låne deg pengene.

Kredittkort har også som oftest en mye høyere effektiv rente og flere kostnader enn vanlige forbrukslån, men ofte en 40-50 dagers betalingsfrist før denne begynner å påløpe.

Kredittkort bør derfor ikke brukes som et lån, men som en rask betalingsløsning for en kortere periode der det trengs (og eventuelt for å spare bonus eller lignende). Når du overskrider betalingsperioden, vil det påløpe gebyrer og renter. Det er derfor det vil være lønnsomt for deg med kredittkortregninger å refinansiere med et forbrukslån, til en lavere rente og færre kostnader.

Les mer: Låne penger


Finn det beste refinansieringslånet for deg

Vurderer du å refinansiere gjeld med forbrukslån, men er usikker på om det lønner seg? Ved å sammenligne lånetilbud, kan du enkelt finne ut av om det vil være lønnsomt for deg. Legg sammen alle totalkostnadene du har i dag, og sammenlign disse med det beste lånetilbudet du får.


Benytt deg av en låneagent

Ved å benytte deg av en finansagent, slik som vår samarbeidspartner Axo Finans, kan du få hjelp til å sammenligne lånetilbud fra flere banker og långivere samtidig. Gjennom en låneformidlingstjeneste kan du enkelt finne det mest gunstige forbrukslånet for deg.

Axo Finans finner det beste forbrukslånet for deg som ønsker å refinansiere til fordel for lavere månedskostnader og en bedre økonomisk oversikt.

Hva som regnes som det beste lånetilbudet for deg baseres på de opplysningene du oppgir i søknaden. Når Axo Finans har mottatt svar fra sine samarbeidspartnere, vil en rådgiver se på hvilket tilbud som egner seg best for deg og presentere dette tilbudet for deg.

Axo Finans
Font Resize