Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

15,9% 100.000 o/5 år Kost40256 Tot140256

Refinansiere smålån

Refinansiering: ta opp et nytt lån for å samle alle dine smålån under et felles lån. Få en bedre oversikt og færre totalkostnader.

Refinansiering: ta opp et nytt lån for å samle alle dine smålån under et felles lån. Få en bedre oversikt og færre totalkostnader.

 

Ved å refinansiere smålån og annen forbruksgjeld kan du spare mye. Lær hvordan i denne artikkelen!

Hva betyr refinansiering?

Et refinansieringslån gir deg en økonomisk oversikt, slik at du raskere kan finne motivasjonen til å betale ut gjelden din. Å refinansiere smålån gir deg færre gebyrer og en bedre rente, noe som betyr lavere totalkostnader.

 

Når du får et refinansieringslån, vil banken eller långiveren ta seg av utbetalingen av dine smålån. Du oppgir alle opplysninger knyttet til de lånene du ønsker å bli kvitt i lånesøknaden, og dersom du får lånet innvilget tar banken/långiveren seg av resten.

 

Du vil da sitte igjen med kun ett lån, som gir deg bedre økonomiske fordeler.

 

Mange ønsker å refinansiere smålån fordi det betyr:

 

  • Færre gebyrer og kostnader
  • Lavere rente
  • Bedre lånevilkår
  • Bedre oversikt over økonomien

Med en lånekalkulator får du en estimert oversikt over hvor mye lånet kan koste deg i måneden. Slik kan du enkelt sammenligne månedskostnaden i dag med et eventuelt nytt lån.

Gammel gjeld betyr dyr gjeld

Refinansiere smålån

Sitter du på mange smålån som for eksempel en handlekonto eller kredittkort?

 

Utestående beløp på smålån betyr ofte mye høyere totalkostnader da disse typene lån er ment som kortsiktige lån. De har en høyere rente og flere gebyrer enn større forbrukslån eller et lån med sikkerhet.

 

Når lånene forblir ubetalt, vil rentene og kostnadene etterhvert løpe, og du får det som heter renters-rente. I prinsippet betyr dette høyere totalkostnader og at gjelden blir dyrere enn det den var i utgangspunktet.

 

Et godt tips vil derfor være å betale mer enn minstebeløpet på smålån for å unngå unødvendige kostnader.

Refinansiering betyr lavere rente

Søker du om et refinansieringslån, kan du få tilbud om en lavere nominell rente enn den du har fått på dine tidligere lån.

 

Den nominelle renten er grunnrenten på lånet og blir ofte bestemt etter etterspørsel på markedet. Men banken og långiveren kan selv bestemme hva denne skal være, så lenge den følger Sentralbankens rente.

 

Den nominelle renten blir også satt etter en individuell vurdering av kundens økonomiske situasjon, betalingsevne og hvilken risiko det innebærer å innvilge et lån til kunden.

 

Det kan være verdt å merke seg at det kun er låneprodukter som for eksempel forbrukslån og billån som kommer med en individuell rente. Kredittkort er et bankprodukt som allerede har en bestemt rente.

 

Når du refinansierer smålån, kan du få en lavere nominell rente enn den du har på de ulike lånene og kredittkortene dine. Dette kan skyldes en endret livssituasjon, og at du med et refinansieringslån bruker lånet til å betale ut gjeld. Lånet ditt har et formål, og derfor vil det innebære en lavere risiko for banken å låne deg pengene.

 

Les mer: Refinansiere forbrukslån

Bruk en sammenligningstjeneste for lån

Refinansiere smålån

Kort oppsummert kan refinansiering gi deg lavere totalkostnader og en ny nedbetalingsmotivasjon. Dette kan spare deg for mye penger, gi deg en bedre oversikt over utgiftene dine og gjøre deg gjeldfri raskere.

 

Spar også penger på å benytte deg av en sammenligningstjenste. Slik kan du finne det beste lånetilbudet for deg. Legg sammen alle kostnader du har i dag, og sammenlign disse med totalkostnadene på det beste lånetilbudet du får.

 

Vår samarbeidspartner Axo Finans tilbyr en slik tjeneste. Når du sender inn en søknad gjennom dem, hjelper de deg med å sammenligne lånetilbud fra flere banker og långivere samtidig. Når Axo Finans har mottatt svar fra sine samarbeidspartnere, vil en rådgiver se på hvilket tilbud som egner seg best for deg og presentere dette tilbudet for deg. Du vil få svar i løpet av kort tid.

 

Hva som regnes som det beste lånetilbudet for deg baseres på de opplysningene du oppgir i søknaden.

 

Font Resize