Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

15,9% 100.000 o/5 år Kost40256 Tot140256

Refinansiering beste rente

I samarbeid med låneagenten Axo Finans får du profesjonell hjelp med å finne refinansiering til beste rente.

Dette må du vite om refinansiering

Refinansiering betyr at man tar opp et nytt lån, for å slette gammel gjeld. Dette kan være spesielt gunstig dersom man sitter på flere smålån, har betalt med kredittkort eller har inngått mange avtaler om nedbetaling. Ved å samle all forbruksgjeld i ett enkelt lån, får du bedre oversikt over økonomien og løpende utgifter.

Når du skal søke lån til refinansiering, er det viktig å undersøke om du kan få tilbud om en lavere rentesats enn hva du har betalt tidligere.

Hvis dette er mulig kan du potensielt spare penger hver eneste måned. Det er uforpliktende å søke om refinansiering, så du gjør lurt i å be om tilbud fra flere banker og långivere. På den måten kan du sammenligne hvem som tilbyr refinansiering til beste rente.


Fordelene med refinansiering

At du kan spare penger på å låne penger, høres kanskje litt bakvendt ut. Allikevel har vi sett utallige tilfeller hvor kunder har forhandlet frem bedre vilkår og renter, og dermed spart penger hver eneste måned. En justering av renten kan ha utrolig mye å si, spesielt hvis lånesummen er høy. Ved å kutte i de månedlige kostnadene kan du blant annet:

 • Nedbetale lånet raskere enn planlagt og bli gjeldsfri
 • Få større økonomisk spillerom i hverdagen
 • Få bedre oversikt over økonomien
 • Sette penger på sparekonto hver eneste måned

Dette forutsetter naturligvis at du får tilbud om en lavere effektiv rente enn hva du betaler i dag. Refinansiering av lån er noe du kan gjøre på egenhånd, eller via en låneagent.


Samle smålån

Hva brukes et forbrukslån til?

Hvis du har flere forskjellige gjeldsavtaler som du betaler ned på samtidig, er refinansiering spesielt gunstig. Årsaken til dette er at långivere vanligvis gir tilbud om en lavere rente, jo høyere lånet er. Har du for eksempel flere kredittkort og et forbrukslån som du betaler ned på samtidig, vil du samlet sett få en lavere rente og færre gebyrer ved å samle lån og all gjeld i ett enkelt og større lån.

 

Noen sparer tusenvis på å refinansiere, ikke bare totalt sett, men hver eneste måned. Ved å samle smålån og gjeld i ett enkelt lån, får man bare én faktura i måneden med én rente og færre gebyrer. Dette gjør ikke bare økonomien bedre og mer oversiktlig, det gjør det også mulig å bli gjeldsfri raskere enn planlagt.


Slik finner du beste rente på refinansiering

De fleste bankene og långiverne på markedet i dag tilbyr en eller annen form for refinansiering av gjeld, og mange vil nok hevde at de har best rente. Sannheten er at det er helt umulig å love noe slikt.

 

Tilbudet om rente er et personlig tilbud som blir bestemt basert på en helhetsvurdering av hver individuelle låntaker. Den eneste måten å finne ut av hvem som tilbyr refinansiering til best rente, er derfor å be om et tilbud. Med andre ord: Du må søke om refinansiering hos forskjellige banker og långivere.


Viktige ting å tenke på når du skal søke refinansiering

Når du skal søke om et refinansieringslån, må du fylle ut et søknadsskjema. Her noterer du blant annet hvor mye du har i gjeld, det vil si hvor mye du trenger å låne, i tillegg til opplysninger om personlige og økonomiske forhold. Når søknaden er overlevert til långiveren, blir det gjort en vurdering av blant annet:

 

 • Alder
 • Betalingsanmerkninger
 • Eksisterende lån og gjeld
 • Inntekter og utgifter
 • Oppholdssted

 

På bakgrunn av denne informasjonen, får du et personlig tilbud om rente. Du kan ende opp med å få et annet tilbud enn hva du hadde forventet da du søkte, og derfor er det viktig å gjøre en grundig sammenligning av flere forskjellige långivere. Tilbudene du mottar i retur er uforpliktende, og det er opp til deg å takke ja eller nei.

 

Sørg for at det tilbudet du velger kommer fra en seriøs aktør, med en rettferdig kredittavtale. Det er en stor fordel om nedbetalingsplanen har rom for fleksibilitet.

Alt du trenger å vite om rente

Avtale som inngås ved underskrift

Rente er kostnaden for å låne penger. Dette innebærer en godtgjørelse for å stille kapital til disposisjon, og en risikopremie for utlåneren. Når du låner penger av banken, må du betale for å ta i bruk bankens kapital. Når du setter inn penger på en bankkonto, er det du som låner ut kapital til banken. Da betaler banken deg for at du skal ha penger stående hos dem, i form av renter. Renten oppgis normalt som prosent per år av leiebeløpet.


Nominell og effektiv rente

Det er to rentebegrep som det er viktig å vite noe om:

 

 • Nominell rente
 • Effektiv rente

 

Nominell rente er lånets grunnkostnad, og styres delvis av markedspris og delvis av långivers interne reglement. Den effektive renten omfatter nominell rente, i tillegg til alle andre kostnader som følger med lånet. Dette kan for eksempel være faktura- og termingebyr. Hvis du vil vite hva lånet faktisk kommer til å koste, må du derfor se på effektiv rente.


Beste rente

Den nominelle renten får man ikke gjort så mye med – denne rentesatsen er allerede bestemt, og er ikke åpen for forhandlinger. Den effektive renten kan derimot variere, fordi denne bestemmes på bakgrunn av långivers risikovurdering av hver enkelt søker.

 

Når du skal søke om refinansiering, gjør du det lurt i å sammenligne forskjellige långiveres tilbud om effektiv rente.

 

Les mer: Beste rente på lån


En låneagent hjelper deg med refinansiering til beste rente

En låneagent er en finansiell aktør som arbeider med å sammenligne tilbud om lån og refinansiering på vegne av låntakere. Når du søker om lån via en låneagent, blir søknaden videresendt til flere forskjellige banker og långivere samtidig. Når alle har behandlet søknaden, blir det beste tilbudet presentert for kunden. Prosessen tar vanligvis noen få timer.

 

Långiverne er klar over at de konkurrerer om å få den samme kunden, og vil derfor strekke seg litt ekstra for å gi et godt tilbud. Dermed presses prisene på markedet ned.


Profesjonell bistand

I tillegg kan låneagenten bistå med selve søknadsprosessen og gi råd om refinansiering. Dermed får man profesjonell hjelp med økonomiske spørsmål. Det er helt uforpliktende å søke om refinansiering av lån hos en låneagent, og tjenesten er kostnadsfri for låntakere. I tillegg får du svar fra flere långivere i løpet av mye kortere tid, enn om du hadde gjort undersøkelsen på egenhånd.


Refinansiering hos Axo Finans

Axo Finans er en låneagent som hjelper låntakere med å finne lån og refinansiering med lav rente. Axo Finans samarbeider med noen av markedets beste banker og långivere. Dermed kan du være sikker på at tilbudet som kommer i retur er et godt tilbud. Det er kostnadsfritt og helt uforpliktende å benytte seg av tjenestene til låneagenten Axo Finans.

 

Ute etter refinansiering til beste rente? Søk via låneagenten Axo Finans i dag. Da finner du fort ut av om det lønner seg å refinansiere, eller om du allerede har best rente på lånet du betaler ned i dag.

Font Resize