Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

15,9% 100.000 o/5 år Kost40256 Tot140256

Refinansiering lav rente

Sitter du på flere smålån og kredittkort, bør du vurdere refinansiering til fordel for en lav rente og færre kostnader.

Å refinansiere betyr å ta opp et nytt lån for å innfri eksisterende gjeld. Dette kan gi deg lavere totale kostnader og en bedre oversikt. Lær hvordan du kan refinansiere og få en lav rente i denne artikkelen.

Hva er refinansiering?

Et refinansieringslån brukes for å betale ut eksisterende lån som kredittkort og smålån til fordel for færre gebyrer, en lavere rente og bedre lånevilkår.

 

Mange velger også å refinansiere for å få bedre oversikt over alle månedlige utgifter. Med kun ett lån å forholde deg til vil du også kun ha én faktura i måneden å tenke på.

 

Når du søker om refinansiering, vil banken ta seg av innfrielsen av de lånene du ønsker å betale ut. Dette gjør de ved at du allerede i lånesøknaden fyller ut alle nødvendige betalingsopplysninger tilknyttet gjelden din. Når du får lånet innvilget, vil du sitte igjen med kun en månedlig faktura. I noen tilfeller kan du også låne ekstra dersom du har behov for det.

 

Mange opplever refinansiering som en stor befrielse da det gir bedre oversikt over gjelden. Dette kan igjen føre til en ny betalingsmotivasjon.

Slik sparer du penger på å samle gjelden din

Refinansiering lav rente

Alle lån og kredittkort kommer med hver sine gebyrer, renter og renters-renter. Alle disse summene kan utgjøre store summer totalt sett. Når du refinansierer gjeld, vil du kun ha ett lån og slik kutte ut mange doble gebyrer og utgifter. For mange kan det være snakk om å spare så mye som tusenlapper.

 

Kredittlån har en mye høyere rente enn et refinansieringslån. Kredittlån er ment som kortsiktige lån, og når du bruker lenger tid enn planlagt på nedbetalingen vil dette føre med seg ekstra kostnader.

 

Eksempler på ekstra kostnader kan være termingebyrer, bruksgebyr, etableringsgebyr, kortgebyr og purregebyr. Med refinansiering vil du kun ha ett lån med gebyrer, og med det beste refinansieringslånet vil disse også være minimale.

 

Ved å refinansiere kan du også få tilbud om en lavere nominell rente enn den du har på de ulike lånene og kredittkortene dine i dag. Dette kan være fordi din livssituasjon har endret seg, og fordi du i et refinansieringslån bruker lånet til å betale ned eksisterende gjeld. Lånet ditt har da et formål, og banken anser det ofte som en lavere risiko for banken å låne deg pengene.

Hva betyr rentene?

Renten kan på mange måter sammenlignes med en leiepris. Når du låner penger, må du betale en leiepris på pengene du har fått til disposisjon, frem til lånet er tilbakebetalt.

 

Når du får et lånetilbud, får du tilbud om to renter: En nominell og en effektiv rente.

Nominell rente

Den nominelle renten er en individuell rente, og blir satt etter en helhetlig kredittvurdering av kunden.

 

Banken bestemmer selv hva den nominelle renten skal være, men minstekravet er at renten følger Sentralbankens rente, som er den renten långiveren får når de låner penger der.

 

Den nominelle renten blir bestemt etter en individuell vurdering av kundens økonomiske situasjon, og hvorvidt det er høy eller lav risiko å innvilge et lån til kunden.

 

Det er kun låneprodukter som kommer med en individuell rente. Kredittkort har allerede en bestemt rente som banken eller långiveren har bestemt selv.


Effektiv rente

Den effektive renten er den nominelle renten, i tillegg til alle kostnader og gebyrer. Det er denne renten som forteller deg hva lånet kommer til å koste totalt, eller hva det koster deg dersom du velger å utsette betalingen.

 

Les mer: Refinansiere forbruksgjeld


Få lav rente ved å sammenligne refinansieringslån

Refinansiering

Du kan søke refinansieringslån hos de fleste banker og långivere som tilbyr ulike låneprodukter.

 

Ved å sammenligne lånetilbud fra flere långivere, kan du også få tilbud om en lavere rente. Dette kan du for eksempel gjøre gjennom en låneformidlingstjeneste.

 

En låneformidlingstjeneste fungerer slik: Du fyller ut kun én søknad og låneformidleren eller låneagenten kontakter så sine samarbeidspartnere for deg.


Axo Finans

Vår samarbeidspartner Axo Finans hjelper kunder med å sammenligne lånetilbud hos flere långivere og banker samtidig. Alt du behøver å gjøre er å fylle ut kun en elektronisk lånesøknad. Deretter vil de sende søknaden videre til sine samarbeidspartnere.

 

Axo Finans samarbeider med noen av de beste bankene og långiverne i landet, og ønsker å hjelpe låntakere med å finne det beste lånetilbudet for dem.

 

Hva som regnes som det beste refinansieringslånet for deg, baseres på de opplysningene du oppgir i søknaden. Det er derfor viktig at denne fylles ut korrekt. Når Axo Finans har mottatt svar fra sine samarbeidspartnere, vil en rådgiver se på hvilket tilbud som egner seg best for deg og presentere dette tilbudet for deg.

 

Sammenligningstjenesten til Axo Finans er uforpliktende, trygg og kostnadsfri.

 

Font Resize