Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

15,9% 100.000 o/5 år Kost40256 Tot140256

Samle lån

En låneagent kan hjelpe deg med å refinansiere og samle lån i ett lån. På den måten får du bedre oversikt over renter og gebyrer, og en lavere rente totalt sett.

Hva er refinansiering?

Å refinansiere lån innebærer at man tar opp et nytt lån som brukes til å slette eksisterende gjeld, og dermed får en ny låneavtale som man betaler ned på. Dette vil si at man erstatter eksisterende gjeld med ny gjeld. For at refinansieringen skal være gunstig må man få tilbud om en ny låneavtale med lavere effektiv rente enn hva man har hatt tidligere.

 

Et refinansieringslån er skreddersydd for å samle lån og gjeldsavtaler i ett enkelt lån.

 

Det er spesielt gunstig å refinansiere i tilfeller hvor man har usikret gjeld i forskjellige gjeldsavtaler. Dette kan for eksempel være kredittgjeld, smålån, forbrukslån og tilsvarende. Slike gjeldsavtaler kan hver for seg være svært dyre. Ved å samle de dyre smålånene i ett enkelt refinansieringslån, kan man få tilbud om lavere rente og dermed redusere de månedlige utgiftene drastisk.


Derfor lønner det seg å samle lån

Hva brukes et forbrukslån til?

At du kan spare penger på å låne penger, høres kanskje litt bakvendt ut. Allikevel har vi sett utallige tilfeller hvor kunder har forhandlet frem bedre vilkår og renter, og dermed spart penger hver eneste måned. Ved å kutte i de månedlige kostnadene kan du blant annet:

  • Nedbetale lånet raskere enn planlagt og bli gjeldsfri fortere
  • Få større økonomisk spillerom i hverdagen
  • Få bedre oversikt over økonomien
  • Sette penger på sparekonto hver eneste måned

Dette forutsetter naturligvis at du får tilbud om en lavere effektiv rente enn hva du betaler i dag. Refinansiering av lån er noe du kan gjøre på egenhånd, eller via en låneagent.

Les mer: Refinansiering med beste rente


Samle lån i et refinansieringslån

For privatpersoner med mye gjeld i usikrede lån, er refinansiering ofte den beste løsningen når gjelden blir vanskelig å håndtere. Ved å bare ha et lån å forholde seg til istedenfor mange, får man kun én rentesats og én faktura i måneden. Dermed kan man bli kvitt alle doble og unødvendige gebyrer som faktura- og termingebyr. Dette gjør privatøkonomien mer oversiktlig, og i de aller fleste tilfellene blir rentekostnadene en hel del lavere.

En justering av renten kan ha utrolig mye å si for kostnaden på lånet, spesielt hvis lånebeløpet er høyt.

De aller fleste långivere vil tilby en lavere rente jo høyere lånebeløpet er. Det vil derfor alltid være mer gunstig å ha et stort lån enn mange små. Ved å samle smålånene og kredittgjelden i ett enkelt lån, kan du spare penger hver eneste måned.

Slik finner du et godt tilbud

Familie som fant godt tilbud

Hvis du tror at refinansiering kan lønne seg for deg, er du sikkert ute etter å finne den billigste og beste avtalen. Mange banker og långivere vil hevde at de har den laveste renten, men sannheten er at det er vanskelig å love noe slikt. Det blir nemlig gjort en individuell vurdering av hver enkelt søknad, og tilbudet om rente kan derfor endre seg fra långiver til långiver.

 

Du blir blant annet vurdert på følgende:

 

  • Alder
  • Betalingsanmerkninger
  • Eksisterende lån
  • Fast årsinntekt
  • Oppholdssted

 

På bakgrunn av denne informasjonen, får du tilbud om en effektiv og en nominell rente. Du kan ende opp med å få et annet tilbud enn hva du hadde forventet da du søkte, og derfor er det viktig å gjøre en grundig sammenligning av flere forskjellige långivere.

 

Tilbudene du mottar er uforpliktende, og det er opp til deg å takke ja eller nei. Sørg for at det tilbudet du velger kommer fra en seriøs aktør med godkjenning fra Finanstilsynet, og med en rettferdig kredittavtale.


Bruk en låneagent

Låneagenter tilbyr tjenester som går ut på å sammenligne ulike tilbud om lån uten sikkerhet, som forbrukslån og refinansieringslån. Formålet er å finne beste refinansiering eller det beste tilbudet om forbrukslån. En låneagent kan også hjelpe deg med å samle smålån i et enkelt refinansieringslån, og vurdere om du har fått tilbud om en god avtale.

 

Det er både uforpliktende og kostnadsfritt å benytte seg av tjenestene til en låneagent.

 

Ved å søke om lån hos en låneagent, blir søknaden sendt videre til flere forskjellige banker og långivere samtidig. Når alle har behandlet søknaden, blir det beste tilbudet presentert for kunden. Prosessen tar vanligvis noen få timer. Långiverne er klar over at de konkurrerer om å få den samme kunden, og vil derfor strekke seg litt ekstra for å gi et godt tilbud. Dermed presses prisene på markedet ned.

Font Resize